Karinas søn er begravet ved kirsebærtræer: "Usmageligt"

Karina Lyneborg er ked af, at de mange besøgende på Bispebjerg Kirkegård til tider ikke opfører sig som man efter hendes mening bør på en kirkegård.

Den eventyrlige lyserøde allé med kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård er sprunget ud. Det får flere tusinde mennesker til at flokkes på kirkegården.

Men for Karina Lyneborg, der har sin søn begravet på kirkegården, betyder det, at hun holder sig væk. 

quote Personligt har jeg mange følelser i klemme. Jeg har et lille barn begravet der, så det er i mit hoved ikke et sted, man er glad.

Karina Lyneborg

Hun er oprevet over, at så mange mennesker besøger kirkegården, når kirsebærtræerne blomstrer. 

-Jeg synes, det er usmageligt og grænseoverskridende, at folk går glade rundt, hygger sig, spiser is og tager modelbilleder på kirkegården. Det hører til andre steder, siger Karina Lyneborg  til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Personligt har jeg mange følelser i klemme. Jeg har et lille barn begravet der, så det er i mit hoved ikke et sted, man er glad.

Hun er enig i, at kirsebærtræerne er smukke, men opfordrer folk til at huske, at det er en kirkegård. 

- Jeg kan godt forstå at folk gerne vil se dem, det er et smukt syn. Men Bispebjerg Kirkegård er et gravsted. Det er et sted, hvor folk kommer og sorger og mindes. 

Kirsebærguider gør kirkegård til turistattraktion

Karina Lyneborg mener ikke, at kirkegården og dens lyserøde træer skal være en 'turistattraktion'. Københavns Kommune har i år fået frivillige kirsebærguider, der skal hjælpe de mange besøgende med at vise hensyn. 

quote Det er fin tanke, men bare ordet 'guider' får mig til at tænke på en sommerferie-attraktion. Jeg synes ikke, kirkegården skal være en attraktion.

Karina Lyneborg

- Det er fin tanke, men bare ordet 'guider' får mig til at tænke på en sommerferie-attraktion. Jeg synes ikke, kirkegården skal være en attraktion. Det er et sted, der skal være respekt, fred og ro, siger Karina Lyneborg.

Det er netop kirsebærguidernes opgave at sikre fredelige besøg på alléen i blomstringsperioden, fortæller Anders Melamies, Centerchef ved Byens Drift ved Københavns Kommune. 

- Kirsebærguiderne er der for at forhindre, at borgere føler sig krænket, siger han og uddyber:

- Jeg er ked af, hvis nogen finder 'kirsebærguider' frastødende eller provokerende. 

Der blev taget billeder med både heste og hunde på kirkegården mandag morgen.
Der blev taget billeder med både heste og hunde på kirkegården mandag morgen.

Han mener, at der er vigtigt at vise byens forskellige smukke steder frem, men påpeger, at det selvfølgelig skal foregå på en hensynsfuld måde. 

- Jeg opfordrer alle folk til at tage derud - det er jo en smuk attraktion. Og jeg ved godt, at kommunen kan være med til at øge presset derude, men byen er for alle. Så prøver vi samtidigt at gøre, hvad vi kan, for at alle opfører sig pænt og ordenligt, lyder det fra  Anders Melamies.

Heste og hunde på kirkegård

Da TV 2 Lorry var forbi kirsebæralléen mandag morgen var der gang i, hvad der kunne ligne, et fotoshoot både med heste og hunde. 

- Jeg ser ikke noget problem i at fotografere sin hest ved kirsebæralléen, hvis man opfører sig hensynsfuldt. Det er dog nødvendigt, at man får tilladelse, før man tager sin hest med på kirkegården, lyder det fra Anders Melamies fra Københavns Kommune.

Han opfordrer til, at man søger om tilladelse hos kommunen, inden man blitzer løs. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik