Kaoskryds: Her er der timelang kø hver morgen

Myldretidskaos i et kryds på Strandvejen er så slemt, at skolelederen fra Hellerup Skole selv agerer skolepatrulje hver morgen.

Det er ikke normalt en del af jobbeskrivelsen. Men for skolelederen på Hellerup Skole starter morgenen med at trække i en skriggul vest og dirigere børn og forældre sikkert over krydset på Strandvejen, der fører hen til Hellerup Skole.

For hver morgen i myldretiden hersker der et rent kaos i det pågældende kryds. Biler og lastbiler kører over for rødt i håb om at komme frem, men ofte ender de med at blokere krydset og dermed også fodgængerfelt og cykelsti.

Så skolelederen ser ingen anden løsning end at stå der selv. 

- Man kan jo ikke sende børn ud i den her trafik til at passe på andre børn, forklarer Lasse Reichstein til TV2 Lorry.

Det er desværre også gået galt - en ældre dame på cykel har været ude for et uheld, hvor hun endte mellem forhjulene på en lastbil, og i foråret blev en dreng fra 4. klasse på Hellerup Skole ramt af en bil, forklarer skolelederen. 

Kommunale stridigheder

Krydset har været kaotisk i flere måneder, siden arbejdet med den nye Nordhavnsvej et stykke derfra startede. Krydset ligger lige der, hvor København og Gentofte Kommuner støder sammen, men det er København, der har ansvaret. 

Gentoftes konservative borgmester Hans Toft siger til TV2 Lorry, at de længe har forsøgt at få Københavns Kommune til at løse problemerne. 

- Jeg tror, det er ti løsningsforslag, vi har givet dem. Hver gang vi kommer med et nyt løsningsforslag, siger de: 'Vi må holde et møde', og så må vi holde et møde. Børns sikkerhed kan ikke blive ved med at vente på Københavns Kommunes mødeaktivitet, lyder det fra Hans Toft.

København: "Opgaven ligger hos politiet"

I København mener Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten ikke, at kommunen kan stille meget op. 

- Vi kan jo ikke indrette veje på en måde, så idioter ikke opfører sig idiotisk, siger han.

Morten Kabell mener, at opgaven ligger hos politiet, men Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de ikke har mulighed for at stå i krydset hver dag. 

Må vente til december

Senest har Gentofte foreslået at betale for at indrette krydset, så der ikke bliver grønt, før krydset er helt ryddet for trafik. Men det afviser Morten Kabell.

- Det tager en del uger at få indført en sådan en og få målt det hele op og gjort til, og så står Nordhavnsvejen faktisk færdig.

Morten Kabell mener, problemet er løst, når arbejdet med Nordhavnsvej er færdigt til december. Men Gentoftes borgmester er skeptisk:

- De har sagt til os mange gange, at nu bliver det bedre, og nu bliver det bedre, og det gør det om kort tid. Men det bliver værre og værre, siger Hans Toft.

Én ting er sikkert: I morgen går det løs igen.

- Ja, vi står her igen i morgen. Kvart i otte, lyder det fra skoleleder Lasse Reichstein.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere