Kan kvinder spille amerikansk fodbold?

Følg kampen for at skabe Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold fra første træning til kampfløjt – i TV 2 Lorrys nye serie: Vilde Vipper og Voldsomme Tacklinger.

05:35

Nikita Wildt lagde video på Facebook, hvor hun søgte kvinder til Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold.

Copenhagen Tomahawks sagde ja til at huse Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold.

1 af 6

Amerikansk fodbold ikke normalt en sport for piger. Men det skal der laves om på. Det mente Nikita Wildt fra Vanløse, der satte sig for at skabe Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold.

På TV 2 Lorrys egen tv-kanal, Lorry+ og her på tv2lorry.dk kan du se mini-serien Vilde Vipper og Voldsomme Tacklinger.  I 5 afsnit har vi fulgt Copenhagen Tomahawks nystartede kvindehold gennem det første svære halvår.

Få af pigerne kender amerikansk fodbold i forvejen - og færre har prøvet at spille det før. Alligevel har klubben og cheftræner Ryan Andersen store ambitioner med Danmarks første og eneste kvindehold. Målet er nemlig at pigerne - på få måneder - bliver stærke og dygtige nok til at spille med i den svenske liga. 

 

Det hele starter tilbage i november 2016, hvor Nikita Wildt lægger en meget personlig video på Facebook. Her søger hun efter interesserede kvinder til Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold. Og i januar 2017 møder 17 piger så op i Valby Idrætspark til den første officielle træning hos amerikansk fodboldklubben Copenhagen Tomahawks. Arbejdet med at opbygge holdet kan gå i gang.

Men der er meget, der skal læres. Bolden er oval og ikke cirkelrund – og så skal pigerne lære at forstå et kompliceret spil med specielle regler og taktik - og med særlige roller til alle på banen. Og rekrutteringen viser sig at være overraskende svær. Et fuldt amerikansk fodboldhold består af omkring 45 spillere – og med kun 17 på holdet får Tomahawks kvinder deres at se til.  

 

Se her hvordan det går, når Tomahawks danske kvinder møder Limhamn Griffins fra Malmø – og de norske mestre Vålerenga Trolls fra Oslo i mini-serien Vilde Vipper og Voldsomme Tacklinger.

Læs mere om pigerne på Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold – og forstå hvad amerikansk fodbold overhovedet går ud på. 

Amerikansk fodbold i Danmark

Udspringer fra rugby og er en hurtigt voksende sport i Danmark. På landsplan findes der nu omkring 80 klubber med udelukkende herrehold. Flere har haft en pige med på holdet, men Copenhagen Tomahawks kvindehold er Danmarks første rene kvindehold i amerikansk fodbold.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik