Kan kvinder spille amerikansk fodbold?

Følg kampen for at skabe Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold fra første træning til kampfløjt – i TV 2 Lorrys nye serie: Vilde Vipper og Voldsomme Tacklinger.

Amerikansk fodbold ikke normalt en sport for piger. Men det skal der laves om på. Det mente Nikita Wildt fra Vanløse, der satte sig for at skabe Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold.

På TV 2 Lorrys egen tv-kanal, Lorry+ og her på tv2lorry.dk kan du se mini-serien Vilde Vipper og Voldsomme Tacklinger.  I 5 afsnit har vi fulgt Copenhagen Tomahawks nystartede kvindehold gennem det første svære halvår.

Få af pigerne kender amerikansk fodbold i forvejen - og færre har prøvet at spille det før. Alligevel har klubben og cheftræner Ryan Andersen store ambitioner med Danmarks første og eneste kvindehold. Målet er nemlig at pigerne - på få måneder - bliver stærke og dygtige nok til at spille med i den svenske liga. 

 
 

Det hele starter tilbage i november 2016, hvor Nikita Wildt lægger en meget personlig video på Facebook. Her søger hun efter interesserede kvinder til Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold. Og i januar 2017 møder 17 piger så op i Valby Idrætspark til den første officielle træning hos amerikansk fodboldklubben Copenhagen Tomahawks. Arbejdet med at opbygge holdet kan gå i gang.

Men der er meget, der skal læres. Bolden er oval og ikke cirkelrund – og så skal pigerne lære at forstå et kompliceret spil med specielle regler og taktik - og med særlige roller til alle på banen. Og rekrutteringen viser sig at være overraskende svær. Et fuldt amerikansk fodboldhold består af omkring 45 spillere – og med kun 17 på holdet får Tomahawks kvinder deres at se til.  

 
 

Se her hvordan det går, når Tomahawks danske kvinder møder Limhamn Griffins fra Malmø – og de norske mestre Vålerenga Trolls fra Oslo i mini-serien Vilde Vipper og Voldsomme Tacklinger.

Læs mere om pigerne på Danmarks første kvindehold i amerikansk fodbold – og forstå hvad amerikansk fodbold overhovedet går ud på. 

Amerikansk fodbold i Danmark

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

image3

Lokal bager blev rørt af dronningens appel: Nu bager han kage til 1.500 børn

Copenhagen Suborbitals

60 år siden første mand i rummet: Sådan vil københavnske amatører følge efter

20190829-200828-L-1920x1277we

DHL Stafetten vender tilbage og kan fejre 40-års jubilæum i København

UDS Zero Waste

Døgg smider sjældent noget i skraldespanden - sådan gør hun

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere