Kampvalg om Rundetårn: Kandidat vil gøre kirken ung

Vi hører tit, at medlemmerne flygter ud af Folkekirken. Men nu skal vi til et sogn, hvor 454 er kommet til i løbet af en måned. Læs her hvorfor.

Trinitatis Kirke ved Rundetårn er epicenteret for et valg, der får det til at skælve langt ud over sognets grænser.

Menighedsrådsmedlemmer kæmper nemlig i dag om magten i Guds eget hus, og valgdeltagelsen er højere end sædvanligt. 

Menighedsrådvalget har udviklet sig til en sand gyser, hvor en alternativ liste under navnet Samarbejdslisten udfordrer den eksisterende formand, der har styret kirken siden 2001. 

Som navnet antyder, vil Samarbejdslisten forbedre samarbejdet mellem unge og ældre i kirken.

quote Hvis man vil tage sig selv seriøst som kirke og som menighedsråd, så er man også nødt til at have fokus på alle aldersgrupper.

 Christian Erlandsen

Trinitatis Kirke består både af den traditionelle søndagskirke med gudstjenester, en natkirke, musik og en studenterkirke for unge, og det er særligt de unge kirkegængere, der bliver overset, mener udfordreren til formandsposten Christian Erlandsen. 

- Hvis man vil tage sig selv seriøst som kirke og som menighedsråd, så er man også nødt til at have fokus på alle aldersgrupper.  Det er vigtigt for os at understrege, at det er ligeså vigtigt for os at være 15 år og have behov for en kirke, som det er at være 50 år og have behov for en kirke, siger han TV 2 Lorry. 

Det er til gengæld ikke en kritik, som den nuværende formand Lene Ruby kan forstå. 

Hun står i spidsen for Den Fælleskirkelige Liste, som Christian Erlandsen også tidligere var medlem af. 

- Jeg er ked af den måde, det er foregået på. Jeg er ked af, at vi ikke er blevet kontaktet af den anden liste. Så vi kunne have sat os ned ved et bord og måske fundet ud af det. Så havde vi været mange sorger og bekymringer fattigere, end vi er i dag, fortæller Lene Ruby til TV 2 Lorry. 

Begge kandidater har gjort brug af et sjældent trick, der har gjort kampen til en usædvanlig gyser. 

Det oplyser valgbestyrelsen fra Trinitatis Sogn til TV 2 Lorry.

Listerne har nemlig inviteret folk mange kilometer fra Indre København, således at de 2000  sognemedlemmer i det lille sogn ved Købmagergade har fået 452 ekstra stemmeberettigede. 

Man kan nemlig frit skifte præsten ud som en anden Judas, hvis man vil benytte aktiviteterne i en kirke langt fra sit hjem. 

Dermed får man også lov til at stemme ved menighedsrådvalgene i den pågældene kirke, og det har kandidaterne øjensynligt opfordret masser af borgere til. 

TV 2 Lorry mødte både vælgere fra Ishøj og fra Lolland i kirken tidligere i dag, og sognets nytilkomne fjerdedel kan blive afgørende for valgets udfald. 

 Stemmerne afgives netop nu og frem til kl. 20. Derefter falder afgørelsen.

Sogn og menighedsråd

Danmark er inddelt i 2169 sogne. 

Sognenes størrelser varrierer fra over 20.000 til under 100 indbyggere. 

Et folkekirkemedlems tilhørsforhold til et sogn indebærer, at medlemmet har krav på at kunne bruge kirken til gudstjenester, dåb, konfirmationer, bryllupper, bisættelser mv. 

Sognets anliggender og menighedens interesser varetages af menighedsrådet, der består af minimum fem valgte medlemmer og sognets præster. 

Menighedsrådet fastlægger gudstjenesterne, planlægger livet i kirken (fx aktiviteter for børn, unge og ældre, kultur, koncerter mm.), administrerer kirkens ejendomme, prioriterer ressourcerne - og ansætter og leder kirkens ansatte. 

Kilder: Den Store Danske og Landsforeningen af Menighedsråd

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik