Kampvalg i LA: Her er den københavnske spidskandidat

Liberal Alliance har haft nogle mildest talt omtumlede år på Københavns Rådhus. Det skal Alex Vanopslagh nu rode bod på.

Alex Vanopslagh er 24 år og arbejder i et kommunikationsbureau. Han er født i Frankring og opvokset i Vestjylland, men han flyttede til København for tre år siden. Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Hvis blå blok skal bryde det historiske røde bystyre i København, så kræver det, at et parti som Liberal Alliance trækker stemmer til. På et møde her til aften har medlemmerne valgt den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, som deres bedste bud på en stemmesluger.

- Jeg ser gerne, at vi tager en langsigtet borgerlig værdikamp mod det røde bystyre, der har siddet ved magten i alt for mange år, siger Alex Vanopslagh og kalder det røde københavnske styre for indgroet vanetænkning.

Læs også Forlader LA på Københavns Rådhus: Partiet er usynligt

Alex Vanopslagh vandt aftenens kampvalg over Liberal Alliances folketingssuppleant, Danny Malkowski, med stemmerne 55 mod 42.

- Danny og jeg er i høj grad enige om Liberal Alliances politik, men det er et spørgsmål om, hvem der kan sælge flest billetter til vælgerne, og det mener jeg, jeg kan, siger Alex Vanopslagh. 

Læs også LA'er forlader partiet og smækker med døren

Der venter ham lidt af en opgave, for Liberal Alliances seneste år på Rådhuset har i den grad været præget af kaos og interne stridigheder.

Hele 3 ud af 4 medlemer er smuttet - og det er en del, når partiet kun har 2 mandater. Derfor er det op til den nye spidskandidat at skabe ro og fælles fodslag.

- Der er ved at være luget ud i fortiden. Nu er der et helt andet sammenhold og en tro på, at vi står samlet og går til kamp sammen mod det røde bystyre. Jeg er meget optimistisk, siger Alex Vanopslagh.

Læs også Ruster sig til valg: Her er Københavns borgmesterkandidater

Han kaster sig ind i kommunalvalgkampen side om side med blandt andet Venstres nye spidskandidat, der blev valgt ved kampvalg i aftes. Her blev den erfarne borgmester Pia Allerslev vippet af pinden til fordel for erhvervskvinden Cecilia Lonning-Skovgaard.

Dermed tegner der sig nu et billede af det blå hold til kommunalvalgkampen i 2017. Mød dem og se optakten til Liberal Alliances kampvalg her:

06:41 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik