Kamp mod lommetyve virker

Selvom lommetyverier stadig er den mest udbredte form for kriminalitet i København, ser det ud til, at der er en vej ud af mørket.

00:24

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Det Kriminalpræventive Råd har sammen med politiet, DSB, Wonderful Copenhagen, Metroselskabet og Movia netop har startet en kampagne, der leverer gode råd til, hvordan både københavnere og turister undgår lommetyvene.

Kampagnen har det mundrette navn "Selv i skønne København sker der lommetyverier".

Der er håb om at kunne færdes i byen uden at få stjålet sine ejendele, for antallet af anmeldelser er faldet over de sidste år.

Tal fra Københavns Politi viser, at antallet af anmeldte lommetyverier i hovedstaden mellem 2013 og 2014 er faldet fra 27.025 til 22.925. Og den positive udvikling fortsætter.

I første kvartal af 2015 er antallet af anmeldte lommetyverier oven i købet faldet med 16 procent sammenlignet med samme periode i 2014.

- Jeg er glad for, at den positive udvikling forsætter, og det er lykkedes at få reduceret antallet af lommetyverier i København. Men selvom der er sket et stort fald, sker der stadig alt for mange lommetyverier i København. Derfor fortsætter vi vores fælles indsats for at huske alle på, at de skal passe på deres ejendele, mens de nyder byen, siger overborgmester Frank Jensen, Soc. dem., i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik