Kaffe for 15 kroner: Billig kaffe er en principsag for Jonathan

En krigsveteran har fortsat kampen hjemme i Danmark - nemlig i krigen om billige kaffepriser i København.

15 kroner for en kop kaffe på en café i København er absolut et særsyn.

quote Det er blevet en principsag for mig nu, og jeg håber, at vi kan inspirere andre folk i København til at sælge billigere kaffe.

Jonathan Zagouri, ejer af Zaggi's Coffee

Men hos Zaggi's Coffee på Frederiksborggade i Indre By i København er billig kaffe en principsag, der bør spredes til alle byens caféer, mener ejer af caféen, Jonathan Zagouri:

- Jeg elsker selv at drikke kaffe og har boet i København i hele mit liv. Og det er jo vanvittigt dyrt - i hvert fald de fleste steder.  Så jeg tænkte - det må vi kunne gøre bedre, siger han til TV 2 Lorry.

Og det har han gjort. De omkringliggende caféer sælger en kop kaffe for henholdsvis 30, 37 og 40 kroner, så Zaggi's er områdets absolutte bundskraber, når det gælder kaffepriser. 

Hårdt arbejde og ingen store armbevægelser

Men priserne kommer ikke af sig selv - det kræver hårdt arbejde og ingen luksus:

- Jeg knokler selv lidt hårdere, jeg står hernede hver dag selv, og så køber vi selv ind, så vi kan holde priserne nede. Man lærer af de små ting i stedet for at lave store armbevægelser.

Tænker du aldrig på at sætte prisen op?

- Jo, hver dag! Men det er blevet en principsag for mig nu, og jeg håber, at vi kan inspirere andre folk i København til at sælge billigere kaffe, siger Jonathan Zagouri.

Caféerne omkring Zaggi's Coffee har siden reageret på Jonathan Zagouris lave priser ved selv at sænke prisen, har café-ejeren lagt mærke til.

En gammel soldat bruge kaffebar som terapi

Kaffebaren har altid været en drøm for Jonathan Zagouris - også inden han blev udsendt til Afghanistan som soldat.

quote Vi er i gang med 15 kroner, og det fungerer. Men vi må se, hvor længe det holder. Indtil videre går det rigtig godt.

Jonathan Zagouri, ejer af Zaggi's Coffee

- Kaffebaren blev dog først en realitet, da jeg kom hjem fra Afghanistan, hvor der skulle ske noget drastisk i mit liv, siger han.

- Selvom det er hårdt arbejde, er det ligesom at gå til psykolog, når man taler med så mange mennesker i løbet af en dag, der selv har en masse problemer, siger Jonathan Zagouris.

Og når kunderne er glade, er han glad. Så derfor er målet at fortsætte kaffe-kampen med 15 kroner koppen: 

- Vi er i gang med 15 kroner, og det fungerer. Men vi må se, hvor længe det holder. Indtil videre går det rigtig godt, og vi glæder os til at se flere mennesker herinde, siger han.