Kæmper for jobcentres ofre: Nu genovervejes Kims arbejdsevne

Kim Madsen er på kontanthjælp, men blander sig i debatten om førtidspension. Han blander sig så meget, at kommunen nu mener, at hans arbejdsevne er større end først antaget.

Københavns jobcentre har været i vælten de sidste måneder, fordi det kom frem, at Jobcenter Lærkevej havde oprettet en ulovlig lægepraksis i baglokalet.

quote Det er jo ikke arbejdsevne, fordi jeg har brugt tre eller fire minutter med en skideballe til det offentlige

Kim Madsen 

En af de mest kritiske røster er Kim Madsen, der selv blev tilbudt en undersøgelse i baglokalet. Han er selv på kontanthjælp og er siden blevet talsmand for Facebook-gruppen "Jobcentrenes Ofre", der har over 10.000 medlemmer. Han optræder derfor ofte i diverse medier og har også en blog på BT.

Det har jobcenteret bidt mærke i, og han er blevet bedt om at dokumentere, hvor lang tid han bruger på sine skriverier for BT og som talsmand for "Jobcentrenes Ofre".  Jobcenteret mener, at Kim Madsens arbejdsevne rækker til mere, end man først antog. 

Kim Madsen finder det grænseoverskridende, at jobcenteret følger hans aktiviteter på sociale medier.

- Hver gang Kim Madsen åbner munden, så fylder det så meget, så det ser ud, som om jeg har sådan en stor arbejdsevne. Der har jeg jo ikke. Jeg sidder bare og klimper nogle små ord, men det fylder meget i samfundet. Men det er jo ikke arbejdsevne, fordi jeg har brugt tre eller fire minutter med en skideballe til det offentlige, siger han.

Kim Madsen har været på sociale ydelser i Københavns Kommune, siden han blev sygemeldt med slidgigt i 2012. Han har fået afslag på på førtidspension i 2014  - og har hele tiden beskrevet sit forløb i systemet på de sociale medier. 

Måske et job bag en computer

På Rådhuset i København rumler de politiske uenigheder om overvågning af borgere på kontanthjælp via de sociale medier. 

I en SMS skriver Enhedslistens Ulrik Kohl om oplysningerne om Kim Madsen: 

"Det ser meget mærkeligt ud. Det ser ud som om, Jobcenteret er blevet besat af at endvende detaljer i hans liv ligesom en jaloux ekskæreste, skriver han.

Liberal Alliance derimod synes, det er godt, at kommunen ser muligheder frem for begrænsninger, når det gælder kontanthjælpsmodtagere:

- Der findes jo masser af kreative jobs, hvor man kan sidde ned og skrive, og hvis man kan komme igennem nåleøjet hos BT, så må man kunne et eller andet, siger Alex Vanopslagh, Liberal Alliance.

Sociale medier i sagsbehandling

Københavns Kommune har retningslinjer for brug af sociale medier som arbejdsredskab i sagsbehandling af mennesker på sociale ydelser. 

Ifølge ydelseschefen i beskæftigelsesforvaltningen i København må oplysninger hentet fra sociale medier aldrig stå alene i forvaltningens afgørelser. Men oplysningerne kan alligevel have betydning:

- De kan oplyse om, hvilke aktiviteter en borger har, og om de i konkrete sager kan være forenelige med det at modtage sociale ydelser, siger Dorthe Vang Kristensen, ydelseschef i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen.

Det  var i dag ikke muligt for beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning Skovgaard at stille op til interview.

- De holder øje med mig hele tiden, siger Kim Madsen.

Men de holder jo øje for at se, om du kunne puttes ind et eller andet sted.

- Så find dog et sted at putte mig ind, jeg vil så gerne og lad være med at fastholde mig på kontanthjælp, slip mig ud af det her, siger han.

Kim Madsen skriver en kvart side til BT's blog to gange om måneden, og det er ulønnet. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik