Kæmpegræskar slår danmarksrekorden

Knap et halvt ton vejede det græskar, som lørdag vandt førstepladsen ved Danmarksmesterskaberne i Kæmpegræskar 2017.

Lørdag formiddag blev der for 10. gang afviklet Danmarksmesterskaberne i Kæmpegræskar i Tivoli. 7 deltagere fra hele landet, heriblandt Henrik Jensen fra Græsted, var dukket op med deres kæmpegræskar, som de håbede ville vinde guldmedaljen.

Det blev dog landmanden Jørgen Øllegaard Jensen der kunne gå gladest hjem fra dagens Danmarksmesterskaber. Hans græskar vejede ind med 485,5 kilo, som også er en ny danmarksrekord.

- Det er dejligt, det er en stor ære. Jeg meget glad. Alting er sådan set lykkedes for mig, siger Jørgen Øllegaard Jensen til Ritzau.

- Opskriften er min hemmelighed, men jeg røber gerne, at komøg og masser af flydende gødning har fungeret ganske fint på mit græskar.

Det vinder de til DM i Kæmpegræskar:

Deltagerne bliver mere opfindsomme

Og det var en overlegen sejr, for der var mere end 200 kilo ned til græskaret, som kom ind på anden pladsen. Jørgen Øllegaard Jensen har sørget for at pleje passe på sit græskar, som har stået i et drivhus i 110 dage.

- Vi har brugt børnepudder i begge ender, hvor stilkene går ind, og sat blæser på inde i drivhuset for at være sikker på, at der ikke kommer råd.

De syv deltagende græskar blev alle vejet og udstilling ved boblespringvandet i Tivoli, hvor alle gæster kunne se de kæmpe orange grøntsager. Men når man skal veje kæmpegræskar, skal der masser af arbejdskraft til - hele ni granvoksne mænd og kvinder skulle hjælpe med at løfte vindergræskaret på vægten.

- Vi oplever, at deltagerne bliver stadig mere entusiastiske og opfindsomme, så Kæmpegræskarene får de bedste voksevilkår, siger Ivar Lund, der er græskarekspert og medarrangør af DM i Kæmpegræskar, i en pressemeddelse.

Verdensrekorden for kæmpegræskar blev sidste år sat en belgier, og den lyder på 1090 kilo.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere