Kæmpe stigning i antal bordeller - mørketallet er stadig stort

Antallet af registrerede bordeller i København er vokset med 65 procent på fem år. Ifølge Reden International er der stadig mange, politiet ikke kender til.

Foto: Linda Kastrup - Scanpix

I 2012 registrerede Københavns Politi 83 bordeller, og i 2016 var det tal vokset til 137. Stigningen overrasker ikke Kira West, der er forstander i Reden International:

- Det kommer ikke bag på os, at man ser flere klinikker og flere bordeller. Der er også flere udenlandske prostituerede på gaderne. Men der er fortsat et stort mørketal, siger hun.

Læs også Boom i bordeller i Hovedstaden: Flest er fra Thailand

Lejligheder eller midlertidige lejemål

Folketingets Retsudvalg har bedt den konservative Justitsminister, Søren Pape Poulsen, om at indhente tal fra samtlige politikredse over udviklingen i antallet af bordeller de seneste fem år. 

Det er Rigspolitiet, der har stået for at indsamle tallene. Rigspolitiet oplyser, at der er en fornemmelse af, at prostitution i stigende omfang sker i lejligheder eller midlertidige lejemål. De steder registrerer politiet ikke som bordeller eller klinikker.

Læs også Vesterbro får mobil sexklinik: Verdens første 'sexelance'

Privat-diskret prostitution

Det er netop det mørketal, som Kira West fra Reden International omtaler:

Det er en nem måde at skjule prositutionen på, fordi den bliver flyttet rundt.

Kira West, forstander i Reden International

- Det der hedder privat-diskret prostitution, hvor kvinderne bliver flyttet rundt i midlertidige lejemål, det er der klart mere af, fortæller hun. 

Og årsagen er ganske simpel. 

- Det er en nem måde at skjule prositutionen på, fordi den bliver flyttet rundt, siger Kira West.

Politikredsene er også blevet bedt om at redegøre for fordelingen af udenlandske kontra danske prostituerede på bordellerne. Her oplyser Københavns Politi, at der i 2016 var flest prostituerede fra Thailand, fulgt af Spanien, Rumænien, Ungarn og Danmark.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik