Kæmpe milliongave: Novo-ejer støtter forskningscenter i København

Novo Nordisk Fonden vil skabe grobund for flere life science-virksomheder. Det sker med en trecifret millionsatsning til forskningscenter i København.

En bevilling på 392 millioner kroner skal gå til at etbalere et nyt stort forskningscenter i København.

Det står klart, efter Novo Nordisk Fonden har valgt at bevillige det svimlende millionbeløb for at skabe en solid grobund til flere life science-virksomheder i Danmark.

De ventede mange virksomheder skal placeres i forskningscenteret kaldet BioInnovation Institute. 

Den nye facilitet åbner Copenhagen Bio Science Park (Cobis), der er placeret tæt på Panum Instituttet og Københavns Universitet, og ikke alt for langt væk fra Danmarks Tekniske Universitet.

Det skriver Finans. 

Tanken er, at de bedste forskere og iværksættere kan få hjælp til at udvikle og modne forskningsprojekter indtil det tidspunkt, hvor det er muligt at tiltrække finansiering på markedsmæssige vilkår.

- Vi ønsker at kunne markere Danmark som et stærk nordeuropæisk kraftcenter for modning af forskning inden for life science og iværksættervirksomheder, så investorer fra både ind- og udland vil se dansk life science som et attraktivt investeringsområde, siger Sten Scheibye, formand for Novo Nordisk Fonden, til Finans.

Millionerne, som Novo Nordisk Fonden skyder i det nye initiativ, vil få helt afgørende betydning, mener Sten Verand, der er seniorpartner i venturefonden Sunstone Capital. 

Tidligere har der været flere lignende initiativer, der skulle fremgang for biotek- og medicoverdenens opstartsvirksomheder, men med svingende succes.

- Mange har været meget velmenende, men alle har lidt under, at der ikke var så mange penge bagved. Det gør Novo Nordisk Fondens initiativ anderledes og mere rigtigt. Man når ikke så langt med gode intentioner og rådgivning, hvis der ikke er penge bagved, siger Sten Verland til avisen.

Ledelsen af BioInnovation Institute ventes at være på plads inden for et par måneder, men selve initiativet skydes i gang ved årsskiftet.