Kæmpe huslejestigning lukker historisk badmintonklub

Klubben er hyldet for sin ungdomsafdeling og har modtaget masser af penge fra Københavns Kommune til en renovering. Nu drejer den nøglen om.

I disse dage svinger både børn, unge og ældre badmintonketsjeren i Amager Badminton Club.

Her afholdes de såkaldte Amagermesterskaber, men turneringen bliver den sidste af sin slags i den buede badmintonhal på Markmandsgade. 

Om halvanden uge vil den 83 år gamle badmintonklub nemlig opløse sig selv på en ekstraordinær generalforsamling, erfarer TV 2 Lorry. 

Det betyder blandt andet, at omkring 150 børn og unge skal skifte forening, hvis de vil fortsætte med at spille. 

- Vi taler her om en rigtig badmintonhal, der er bygget til formålet med fire baner og grønne gulve. Det er ikke en multihal. Så det er rigtig ærgerligt, at der ikke skal spilles her fremover, fortæller Susan Juul, der er formand for ungdomsafdelingen, til TV 2 Lorry.

Voldsom huslejestigning sænker klubben

Amager Badminton Club var normineret til DGI Storkøbenhavns 'Årets Forening' i 2017 for at "gå mod strømmen og øge sit medlemstal" i en periode, hvor klubber over hele landet ellers må dreje nøglen om.

Det er altså ikke, fordi der mangler spillere eller holdånd, at man lukker ned - men på grund af økonomiske problemer. 

Lukningen skyldes blandt andet, at pensionskassen DIP, som ejer hallen, har ønsket at skrue huslejen op med 37 procent om året i fire år, forklarer Susan Juul. 

Af klubbens hjemmeside fremgår det, at det svarer til en stigning på 160.000 kroner årligt.

En anden badmintonklub BC37 på Strandlodsvej på Amager kan muligvis tage imod en stor del af klubbens medlemmer. 

Amager Badminton Club

Københavns Rådhus gav stort beløb til renovering

Det er ikke mange år siden, at Københavns Kommune gav omkring én million kroner fra Klubshuspuljen, der er øremærket renovering af foreningslokaler, til Amager Badminton Club.

En renovering af hallen blev dog flere hundrede tusinde kroner dyrere end budgetteret. 

I hvor høj grad skyldes det her huslejestigninger, og i hvor høj grad skyldes det en spinkel økonomi i klubben?

- Det er rigtigt, at der er to ting i det her. Ejenkapitalen blev drænet i forbindelse med ombygningen. Men vi har skåret ind til benet. Det eneste, jeg som ungdomsformand ikke har villet gå på kompromis med, er kvaliteten af træningerne. Børnene skal have gode trænere, og de skal have deres løn. 

I kan ikke gøre mere som klub nu for at redde foreningen?

- Den siddende bestyrelse har brugt alle sine ressourcer. Vi kan ikke gøre mere nu med de huslejestigninger, som ligger forude. Man kan godt søge sponsorer til børnenes spillertrøjer, men man kan ikke søge sponsorer til en husleje.

I kunne ikke sætte jeres medlemskontigent op?

- Vi ligger i forvejen i den dyre ende i forhold til andre klubber. Som ungdomsspiller betaler du 1.200 kroner per halvår for være med.