K-profil raser over nyt parkeringsforslag: "Det er asocialt"

De Konservative vil kæmpe hårdt for, at Enhedslistens forslag om markante prisstigninger på beboerlicenser i København aldrig bliver en realitet.

- Det er helt vildt, at hun kan finde på at foreslå det. Det er et af de mest asociale forslag, jeg har hørt i årevis.

Sådan lyder reaktionen fra De Konservatives gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Næsager, efter at Enhedslistens teknik-og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen i dag har forslået, at man hæver prisen for en beboerlicens til parkering til 10.000 kroner om året.

- Det betyder jo, at folk med gennemsnitsindkomster og små indkomster får ekstremt svært ved at have råd til at have en bil i København, siger Jakob Næsager til TV 2 Lorry.

Han fremhæver blandt andre sygeplejersker og politibetjente, som arbejder ude i omegnskommunerne med skiftende vagter, og som er afhængige af en bil for at kunne hente og bringe børn og passe deres arbejde.

- De har jo ikke råd til at bo i København, hvis de skal betale små tusind kroner om måneden for parkering. Vi konservative vil gerne have en blandet by, hvor alle københavnere har råd til at bo og passe deres arbejde. Jeg er meget bekymret for, at det her får en social slagside og rammer byens børnefamilier og pensionister. Det bliver jo kun de rige, der får råd til bil, og sådan en by ønsker jeg ikke, siger Jakob Næsager.

K foreslår underjordiske parkeringskældre

I så fald Ninna Hedeager Olsen får gennemtrumfet sit forslag, vil det betyde, at prisen for en beboerlicens vil blive 100-doblet for en stor del af byens bilejere.

Borgmesteren mener, at den forhøjede pris vil få flere københavnere til at fravælge bilen til fordel for cyklen og offentlig transport, og at det vil dæmme op for både den stigende trafikale trængsel og parkeringsproblemerne i byen, ligesom det også vil gavne klimaet.

Men spørger man Jakob Næsager, er det nogle helt andre midler, der bør tages i brug. Han mener i stedet, at man skal arbejde på at få bygget underjordiske parkeringskældre, så bilerne kommer væk fra gaden og ikke skaber trængsel.

- Problemet er, at vi bruger gaden til at parkere på og ikke til at køre på. Mange københavneres biler bliver ikke brugt hver dag. Hvis nu vi lægger parkering ned under jorden, så har vi meget mere plads på gaden til at køre på. Så jeg synes, at Enhedslisten har sovet i timen ved at aflevere parkeringspengene til staten i stedet for at bruge pengene på underjordisk parkering.  

- Jeg vil kæmpe for, at det her ikke bliver til noget. Jeg tænker, det her udtryk for, at Enhedslisten ikke vil være med i politiske aftaler på rådhuset. Man får ingen indflydelse med sådan en udmelding, siger Jakob Næsager.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Coronavirus grafik

Borgmester og blå blok taler dunder mod model for nedlukning: "Skrot den fuldstændig"

Nye retningslinjer for altaner

Altan-debatten raser og nye regler forhandles: Beboere frygter det værste

tomas breddam

Kaffetørstig borgmester inviterer borgerne til møde

20161206-154958-3-1920x1277we

Tidligere cykelstjerne går ind i politik: ”Jeg er ikke prototypen på en klassisk politiker”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere