Jytte blev træt af bankjob: Nu er hun en glad buschauffør

60-årige Jytte Thomsen havde brug for at prøve noget nyt efter 33 år i bankverdenen. Hun havde længe drømt om at blive buschauffør.

Uddannet i postvæsnet, ansat på postgirokontoret i Bernstofssgade i København, overflyttet til banken Bikuben, da denne fusionerede med girobanken, og senere hen flyttet videre til Danske Bank som købte og overtog de andre banker. 

Politiken har mødt 60-årige Jytte Thomsen, som længe havde gået med en drøm om at skifte kontorstolen ud med chaufførsædet i en bus - og derfor kastede sig ud i det noget atypiske karriereskift.

- Jeg synes, at kontakten til passagerne er noget af et bedste. De er søde og siger nogle gange tak for turen, når de forlader bussen. Måske fordi de synes, jeg kører godt. Mange kører rigtig dårligt, og det har jeg besluttet mig for, at det kan jeg gøre bedre - det er jo sådan noget limousinekørsel, jeg laver, stille og roligt, siger hun til Politiken. 

Jytte Thomsen havde ikke en specielt god afslutning på sit job i bankverdenen. Selvom hun i flere år havde drømt m at blive buschauffør blev hun fyret i forbindelse med en større outsourcing i Danske Bank - men skulle alligevel selv være med til at oplære sine lithaunske efterfølgere.

Også opstarten i det nye job var svær og krævende. Det var en sej kamp at skulle tage det store kørekort, hvor især teorien voldte hende problemer.

- Ja, jeg var ved at give op, men de var søde til at muntre mig op og sige, at vi kender det godt, det er hårdt i starten, men det skal nok komme. Og det gjorde det jo, siger hun til Politiken.

I dag kører Jytte Thomsen busruter i København, og du kan møde hende på linje 166 og linje 160 - dog kun tre gange om ugen, da hun gennem sit gamle job er sikret en tjenestemandspension, og derfor ikke behøver at knokle på fuldtid. 

Jytte Thomsen er dog meget glad for sit nye job, og derfor har hun tænkt sig at fortsætte helt frem til folkepensionsalderen - hun er på ingen måde klar til at forlade arbejdsmarkedet. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere