Julehjælp fra satspuljen

Ænder, julegaver, chokolade, tøjdyr og gavekort til supermarkeder. 16 organisationer får penge fra satspuljen til at hjælpe socialt udsatte i december måned.

Foto: TV 2 Lorry

Hvert år op til jul stiller rigtig mange frivillige op for at hjælpe økonomisk klemte og socialt udsatte familier, der har svært ved at få pengene til at række i julen. En række af de organisationer, som står for julehjælpen, har netop modtaget i alt knap 4 millioner kroner fra satspuljen som støtte til det velgørende arbejde.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann siger:

- Julen er en af de mest betydningsfulde højtider for de fleste børn og voksne, og jeg synes, det er flot, at der er så mange danskere, der vil hjælpe dem, der har det svært i julen. Vores støtte giver julehjælp til omkring 2000 ekstra familier - og gennem de frivilliges engagement får organisationerne samlet og uddelt mad, gaver og penge til langt flere.

Støtten er givet gennem en pulje, som landsdækkende frivillige foreninger har kunnet søge, hvis de i forvejen uddeler julehjælp til økonomisk og socialt udsatte familier. I år modtager 16 foreninger støtte fra satspuljen til arbejdet. De har oplyst, at de samlet set forventer at uddele julehjælp til omkring 32.000 familier i år.

Satspuljepartierne har ved årets satspuljeforhandlinger afsat 4 millioner kroner i støtte til fortsat julehjælp i 2016 og 2017.

Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti, SF, Venstre og DF udgør i dag satspuljepartierne.

Disse organisationer modtager støtte til julehjælp i 2015

Frelsens Hær

Røde Kors

Dansk Folkehjælp

Landsforeningen Børnenes Kontor

Fonden Mødrehjælpen

Kirkens Korshær

KFUM's Sociale Arbejde

Samvirkende Menighedsplejer

Blå Kors Danmark

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn

Foreningen Far

Børnesagens Fællesråd

Kirkernes Integrations Tjeneste

Dansk Armensk Forening "DANARMEN"

Forælder Fonden

Foreningen Livsnettet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik