Jores Okore vender hjem: Fra Aston Villa til F.C. København

Tidligere landsholdsspiller og forsvars-krumtap hos Aston Villa, Jores Okore, vender tilbage til dansk fodbold. Denne gang hos F.C. København.

Den danske mesterklub F.C. København har hentet endnu en top-profil til spillertruppen.

Mens det tidligere i denne uge var Nicolai Boilesen, der blev hentet til den københavnske klub som en væsentlig forstærkning, er det denne gang midterforsvaren Jores Okore, der får sin gang i den blå-hvide farve.

Det meddeler F.C. København lørdag ved en præsentation. Okore er hentet fra engelske Aston Villa på en fireårig kontrakt, der træder i kraft øjeblikkeligt.

- Vi er meget glade for, at Jores har valgt at komme til FCK. Han er en spiller, der har nogle evner i international klasse, som hans fysik og fart, der gør ham til en meget spændende spiller, siger FCK-manager Ståle Solbakken til FCK's hjemmeside.

I sommeren 2013 begyndte Okores engelske eventyr med skiftet fra FC Nordsjælland til Aston Villa. Men eventyret har ikke været en dans på roser for midterforsvaret, der allerede i første sæson blev ramt af en langtidsskade, der satte ham uden for spillet.

Sidste sæson blev også en skuffelse for Okore, der i lange perioder måtte se langt efter spilletid i den engelske liga, der kaldes verdens hårdeste.

- Hans tid i England startede rigtigt flot, men han var siden uheldig med en alvorlig skade og en klub med store problemer. Nu får han en ny start hos os, hvor han vil gå ind og konkurrere på lige fod med de øvrige forsvarsspillere, siger F.C. Københavns manager til hjemmesiden og fortsætter:

- Han er ikke helt i gear endnu, men vi har sammen lagt en god plan for ham, og når han rammer toppen igen, så er han en rigtig dygtig spiller. Det her er en rigtig god mulighed for både Jores og os.

Også Jores Okore ser frem til den friske start på karrieren.

- FCK er Skandinaviens største klub og har vist gang på gang, at man kan være med på internationalt niveau. Det er optimalt for mig, at jeg kan komme til en klub, der har samme store ambitioner som jeg selv, siger Okore og tilføjer:

- Min tid i England endte ikke lige så godt, som den startede, men jeg har lært en masse og jeg er topmotiveret for at vise, at jeg stadig er en god fodboldspiller. Nu skal jeg bygge mig selv op stille og roligt og så forsøge at hjælpe holdet i de store og spændende opgaver, der er foran os i klubben.

Midterforsvareren var med tila t vinde det danske mesterskab i 2012, hvilket gav ham det helt store gennembrud, blandt andet på det danske A-landshold.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere