Jonas blev dræbt i Kødbyen: Nu er hans morder dømt i Somalia

21-årige Jonas Thomsen Sekyere blev stukket ihjel i København i november 2012. Nu er hans morder blevet dømt.

Knap fire år efter, at 21-årige Jonas Thomsen Sekyere blev stukket ihjel på diskotek Bakken i Kødbyen på Vesterbro i København, er hans formodede drabsmand blevet dømt i Somalia.

Det bekræfter Københavns Politi over for TV 2.

Den formodede drabsmand er 31-årige Omer Hassan Sheik Muse. Han er blevet idømt 20 års fængsel, og derudover skal han betale 33 1/3 kameler til sit offers familie.

Dommen er blevet afsagt 28. juli ved Hargeisa Regional Court.

Ifølge oplysninger fra Ekstra Bladet, skal den 31-årige somaliskfødte mand afsone dommen bag somaliske tremmer. Det sker, da Københavns Politi blev afvist i deres forsøg på at få Omer Muse udleveret til retsforfølgning i Danmark.

Drabsmand trak umotiveret kniv
Det var 17. november 2012, at Jonas Thomsen Sekyere blev dræbt under en bytur.

Klokken var omkring 04.40, da en gerningsmand ifølge Københavns Politi umotiveret trak en kniv og brugte den flere gange mod den unge jurastuderende. De retsmedicinske undersøgelser viste senere, at Jonas Thomsen Sekyere havde flere afværgelæsioner på armene, ligesom han var ramt af et knivstik i hjertet. 

Alligevel formåede han at vakle ud på gaden, hvor han blødende faldt om på asfalten.

Imens forsøgte hans tililende kammerater forgæves at yde førstehjælp.

En vellidt fyr
I et læserbrev i Politiken tilbage i 2011 skrev Jonas Thomsen Sekyere en glødende hyldest til det danske velfærdssamfund. 

- Jeg er et produkt af de sygeplejersker, der ud over deres arbejdstimer gav mig deres kærlighed. Jeg er resultatet af hver eneste folkeskolelærer, frivillige fodboldtræner og pædagog, der hver dag gør noget ekstra, skrev han dengang.

Sådan mindes hans familie og kammerater også Jonas Thomsen Sekyere.

 

- Jonas mente selv, han var et produkt af et rigt system og mennesker med overskud. Med fare for at udfordre hans insisteren på lighed vil vi alligevel fastholde, at hans empati og sociale egenskaber var slet og ret ekstraordinære", skrev vennerne 16. måneder senere i en kronik i samme avis - på den dag, hvor Jonas Thomsen Sekyere blev begravet.

Udover at han var rig på venskaber, efterlod han også en kæreste, Laura Vang Petersen. 

- Han glædede sig sindssygt meget til at få børn. Han elskede børn og ville gerne have så mange som muligt. Vi havde mange drømme om, at vi måske skulle have nogle få børn selv, men vi ville også rigtig gerne adoptere, sagde Laura Vang Petersen til TV 2.

Uklar årsag til knivstik
Laura Vang Petersen forstod dengang ikke, hvorfor netop Jonas Thomsen Sekyere døde på den måde.

- Der er ikke nogen forklaring på det. Han var ikke en, der lagde op til noget som helst. Hvis der er nogen, der har set noget, eller ved noget, skal man selvfølgelig fortælle det til politiet. Hellere for meget end for lidt, sagde hun til TV 2.

Det er stadig uklart, hvorfor Jonas Thomsen Sekyere endte i en konfrontation med flere unge mænd, heriblandt Omer Muse, der trak kniven, som ramte Jonas Thomsen Sekyere direkte i hjertet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere