Jødisk trossamfund politianmelder imam

En prædiken i en københavnsk moské har i dag fået Det Jødiske Samfund til at poltianmelde den påhældende imam.

Det Jødiske Samfund har valgt at politianmelde en imam, da hans prædiken i en moské på Nørrebro i København betragtes som en opfordring til at begå drab på jøder.

Det oplyser Dan Rosenberg Asmussen, som er formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

quote Det citat, vi har set, mener vi, rummer en slet skjult opfordring til vold og drab på jøder. Og det er fast praksis fra vores side, at når vi støder på den slags ting, så overgiver vi det til politiet.

Dan Rosenberg Asmussen, Formand, Det Jødiske Samfund i Danmark

- Det citat, vi har set, mener vi, rummer en slet skjult opfordring til vold og drab på jøder. Og det er fast praksis fra vores side, at når vi støder på den slags ting, så overgiver vi det til politiet, siger han.

Kristeligt Dagblad bringer torsdag en oversættelse af en fredagsprædiken fra imam Mundhir Abdallah i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts i år.

Oversættelsen fra arabisk til engelsk er lavet for Det Jødiske Samfund af det uafhængige amerikanske institut Memri.

Det skulle efter sigende fremgå, at imamen citerer en antisemitisk hadith - et islamisk skriftsted - hvor der opfordres til drab på jøder.

- Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem, lyder det blandt andet i den prædiken, som Kristeligt Dagblad henviser til.

quote Vi frygter, at svage, letpåvirkelige personer kan vælge at tage den her type opfordringer meget bogstaveligt. Og på den baggrund udføre terrorhandlinger.

Dan Rosenberg Asmussen, Formand, Det Jødiske Samfund i Danmark

Det materiale, som er tilgængeligt på nettet, er nu sendt til politiet, siger Dan Rosenberg Asmussen.

- Vi har markeret det uddrag, som vi finder problematisk. Vi har ikke selv lavet oversættelsen, så det er et forbehold, vi må tage.

Han er bekymret for, at nogen vil tage opfordringen bogstaveligt.

- Vi frygter, at svage, letpåvirkelige personer kan vælge at tage den her type opfordringer meget bogstaveligt. Og på den baggrund udføre terrorhandlinger.

- Det er desværre ikke et tænkt eksempel, da vi lige nu har en retssag, der kører mod en mindreårig, som tilsyneladende har lyttet til den slags opfordringer. Det samme gjorde sig gældende for nogle år siden med terrordrabet i København, siger Dan Rosenberg Asmussen.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere