Jobfest: Hotelbranchen satser massivt på København

Alene hotelkæden Scandic skal bruge 800 nye medarbejdere primært i København - andre kæder er også på vej

Går du og drømmer om at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet - eller overvejer du at skifte branche. Så kan det være, at hotelbranchen har muligheder. I hvert fald bebuder hotelkæden Scandic, at de i løbet af kort tid skal bruge 800 nye medarbejdere, fordi de etablerer nye hoteller - først og fremmest i hovedstaden, men også i Aarhus. Og samtidig udvider den samlede hotelbranche voldsomt i hovedstadsområdet-.

Allerede nu søger Scandic medarbejdere til det hotel, der snart står færdigt i Skelbækgade ved Kødbyen i København. Hotellet får 370 værelser, og gæsterne her skal betjenes af 120 medarbejdere. Det betyder, at Scandic efterlyser kokke, tjenere, receptionister, bartendere, housekeepere, konferencekoordinatorer og teknikere.

-Det er glædeligt, at vi nu kan tilbyde 120 nye stillinger i Scandic og på vores hotel i Kødbyen, som står klar i efteråret. De mange nye stillinger er en del af vores samlede plan om at ansætte 800 nye medarbejdere til i alt fem hoteller, vi har i pipelinen i København og Aarhus. At skulle ansætte så mange nye medarbejdere i en tid præget af høj beskæftigelse bliver en spændende udfordring, siger Jens Mathiesen, Scandics administrerende direktør i Danmark i en pressemeddelelse fra hotelkæden.

Flere hoteller på vej

Hilton åbner i "Ørkenfortet" ved Københavns Havn i 2020.
Hilton åbner i "Ørkenfortet" ved Københavns Havn i 2020.
Foto: BC Hospitality Group

Scandic satser massivt på hovedstaden. Næste år åbner Scandic Falkoner, der er en udvdelse og renovering af det eksisterende Falkonercenter. Året efter åbner kæden hotel ved Københavns Lufthavn og i 2021 åbner Scandic Spektrum, som med 632 værelser ved Københavns Havn bliver kædens største hotel og et af Københavns største hoteller.

-I løbet af en kort årrække vokser Scandic betragteligt. Vi ønsker at fortsætte den positivt udvikling og skabe endnu flere danske arbejdspladser. Derfor hilser vi initiativer velkommen, der sætter Danmark på verdenskortet. Vi ser, at der både nationalt og flere steder lokalt arbejdes med ambitiøse turismestrategier, når det gælder inbound-trafikken. Det er glædeligt og nødvendigt,” siger direktør Jens Mathiesen.

Udsigt til ekstrem vækst

Brancheorganisationen HORESTA bekræfter den massive vækst, og herfra lyder det, at Scandic langt fra er alene om københavner-satsningen. For ifølge HORESTA er der samlet set 8.200 nye hotelværelser på vej til København i de næste tre år. Det svarer til en samlet kapacitetsudvidelse på 47 procent.

 

 

-Hotelbranchen har haft nogle rigtig gode år med høje belægningsprocenter. Særligt i København. Dette medfører helt naturligt, at investeringslysten stiger. De fleste kæder på det danske hotelmarked har gang i flere projekter i øjeblikket, og vi oplever også øget interesse for markedet fra flere udenlandske hotelbrands”, fortæller cheføkonom Jonas Kjær fra HORESTA via organisationens hjemmeside.

Nazi-hovedkvarter bliver luksushotel

En af de udenlandske kæder, der er ved at etablere sig, er for eksempel den hollandske kæde Citizen M, der til december åbner hotel i Dagmarhus-bygningen på Rådshuspladsen med 238 værelser. Hotellet bliver kædens første i Norden, og de etablerer sig i den markante Dagmarhus-bygning med en lobby på 7. etage, hvrfra der er udsigt over byen.

Ejendommen er ledig, fordi de tidligere beboere - advokatfirmaet Gorissen Federspiel - overtog de nybyggede Axel Towers lige ved siden af.

Under 2. Verdenskrig brugte tyskerne Dagmarhus-bygningen som hovedkvarter i Danmark fra 1943 og frem til krigens slutning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik