Jette ville blot hjælpe: Fik stjålet både mobil og dankort

Jette Ingerslev er blot én ud af 28 personer, der har været udsat for tricktyverier i København i januar måned.

Da Jette Ingerslev i sidste uge var ude for at handle sluttede indkøbsturen ubehageligt, da hun forlod Lidl-butikken med sine mange varer i armene på Vesterbrogade.

Her blev hun mødt af to unge mænd, der havde brug for hjælp. Den ene viste hende en telefon med en sort skærm og kom tættere på, end man normalt vil gøre, når man spørger en fremmed om hjælp.

- Da jeg så vifter ham væk, så rører han igen ved mine lommer, og så har han fra min lukkede lomme fisket min mobiltelefon og kreditkort op, forklarer Jette Ingerslev. 

quote Tyveknægte befinder sig oftest i trafikpunkter, hvor der er mange mennesker, og det er her, de laver tyverier.

Anne Katrine Kristensen,  politikommissær og leder, tyverisektionen, Københavns Politi. 

Hændelsen er en ud af 28 tricktyverier blot i januar måned i år i København. Men selvom tallet lyder højt, er det lavere end både sidste og forrige år. 

Se hele indslaget om tricktyverier ved Hovedbanegården her.

- Generelt er vi meget glade for den udvikling, der er, at antallet af tyverier er nedadgående, lyder det fra Anne Katrine Kristensen, som er politikommissær og leder af tyverisektionen hos Københavns Politi. 

Københavns Politi advarer mod befærdede områder 

Ifølge Københavns Politi foregår tricktyverierne oftest på de mest befærdede steder som Nørreport St., Hovedbanegården og Strøget, hvor borgerne stadig bør holde ekstra øje med deres ting - også selvom man med den målrettede indsats har fået nedbragt antallet af tricktyverier.

- Tyveknægte befinder sig oftest i trafikpunkter, hvor der er mange mennesker, og det er her, de laver tyverier. Derfor kan man med fordel være opmærksom på, om man har lynet tasken, om man husker at dække for sin pinkode, når man bruger sit kort og selvfølgelig lige være opmærksom på sine omgivelser, siger Anne Katrine Kristensen, politikommissær og leder, tyverisektionen, Københavns Politi 

Vil stadig tale med fremmede

Selvom Jette Ingerslev ikke er glad for sidste uges episode, mener hun stadig, det er vigtigt, man kan være hjælpsom, men hun håber også, at hendes historie kan være med til at gøre flere folk opmærksomme: 

Jette Ingerslev var lige blevet færdig med at handle hos Lidl på Vesterbro, da hun blev mødt af de to unge mænd, der viste sig at være tricktyve. 
Jette Ingerslev var lige blevet færdig med at handle hos Lidl på Vesterbro, da hun blev mødt af de to unge mænd, der viste sig at være tricktyve. 

- Det skal være sådan, at vi stadig kan tale med fremmede mennesker uden at være bange, så det her skal ikke gøre, at man bliver bange for noget, men at man er mere opmærksom, siger hun. 

Sådan undgår du tricktyveri på gaden 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere