Jette ville blot hjælpe: Fik stjålet både mobil og dankort

Jette Ingerslev er blot én ud af 28 personer, der har været udsat for tricktyverier i København i januar måned.

Jette Ingerslev var lige blevet færdig med at handle hos Lidl på Vesterbro, da hun blev mødt af de to unge mænd, der viste sig at være tricktyve. Foto: TV 2 Lory

Jette Ingerslev var lige blevet færdig med at handle hos Lidl på Vesterbro, da hun blev mødt af de to unge mænd, der viste sig at være tricktyve.

1 af 2

Da Jette Ingerslev i sidste uge var ude for at handle sluttede indkøbsturen ubehageligt, da hun forlod Lidl-butikken med sine mange varer i armene på Vesterbrogade.

Her blev hun mødt af to unge mænd, der havde brug for hjælp. Den ene viste hende en telefon med en sort skærm og kom tættere på, end man normalt vil gøre, når man spørger en fremmed om hjælp.

- Da jeg så vifter ham væk, så rører han igen ved mine lommer, og så har han fra min lukkede lomme fisket min mobiltelefon og kreditkort op, forklarer Jette Ingerslev. 

Tyveknægte befinder sig oftest i trafikpunkter, hvor der er mange mennesker, og det er her, de laver tyverier.

Anne Katrine Kristensen,  politikommissær og leder, tyverisektionen, Københavns Politi. 

Hændelsen er en ud af 28 tricktyverier blot i januar måned i år i København. Men selvom tallet lyder højt, er det lavere end både sidste og forrige år. 

01:58

Se hele indslaget om tricktyverier ved Hovedbanegården her.

Luk video

- Generelt er vi meget glade for den udvikling, der er, at antallet af tyverier er nedadgående, lyder det fra Anne Katrine Kristensen, som er politikommissær og leder af tyverisektionen hos Københavns Politi. 

Københavns Politi advarer mod befærdede områder 

Ifølge Københavns Politi foregår tricktyverierne oftest på de mest befærdede steder som Nørreport St., Hovedbanegården og Strøget, hvor borgerne stadig bør holde ekstra øje med deres ting - også selvom man med den målrettede indsats har fået nedbragt antallet af tricktyverier.

- Tyveknægte befinder sig oftest i trafikpunkter, hvor der er mange mennesker, og det er her, de laver tyverier. Derfor kan man med fordel være opmærksom på, om man har lynet tasken, om man husker at dække for sin pinkode, når man bruger sit kort og selvfølgelig lige være opmærksom på sine omgivelser, siger Anne Katrine Kristensen, politikommissær og leder, tyverisektionen, Københavns Politi 

Vil stadig tale med fremmede

Selvom Jette Ingerslev ikke er glad for sidste uges episode, mener hun stadig, det er vigtigt, man kan være hjælpsom, men hun håber også, at hendes historie kan være med til at gøre flere folk opmærksomme: 

Jette Ingerslev var lige blevet færdig med at handle hos Lidl på Vesterbro, da hun blev mødt af de to unge mænd, der viste sig at være tricktyve. 

- Det skal være sådan, at vi stadig kan tale med fremmede mennesker uden at være bange, så det her skal ikke gøre, at man bliver bange for noget, men at man er mere opmærksom, siger hun. 

Sådan undgår du tricktyveri på gaden 

  1. Læg altid dine værdigenstande i inderlommen. Brug aldrig yderlommer – eller baglommer!
  2. Tjek altid, om din taske eller lomme er lynet til
  3. Læg aldrig tasker fra dig uden at holde dem under opsyn
  4. Udvis skepsis, hvis en person pludselig går ind i dig
  5. Hold et vågent øje med udenlandsktalende personer, der antaster dig på gaden i København og andre storbyer

 

Kilde: Sonny Cagara, tricktyveri.dk 

​​​​​​

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik