Jernmænd glade for dårligt vejr: Frygtede at svømme uden våddragt

Mens andre måske er kede af det aktuelle vejrskifte, så hilses det varmt velkommen fra arrangørerne af Europas største triatlonbegivenhed.

IRONMAN-ugen i København fra den 15. til den 20. august er Europas største triatlonbegivenhed. Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Sommeren 2018 er en af dem, der vil gå over i historien. Med over 60 registrerede sommerdage har den været herlig lun og solrig. 

De fleste danskere har stornydt de varme dage, men ét folkefærd har bekymret kigget på vejrudsigternes mange høje temperature. Nemlig jernmændene der næste weekend indtager København. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Udover vandtemperaturerne så er lufttemperaturer tættere på 20 grader end 30 grader optimale for deltagerne på den ekstremt lange IRONMAN-distance.

Fakta om KMD Ironman Copenhagen

IRONMAN-Ugen i København er Europas støreste triatlonbegivenhed.
 
Næsten 10.000 deltagere fra mere end 55 nationer kommer for at være med i de mange svømme-, løbe- og cykleaktiviter der foregår fordelt over perioden 15. til 20. august.
 
KMD IRONMAN Copenhagen på udholdenhedsportens mest ikoniske distance 3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb er ugens højdepunkt med mere end 3.000 deltagere og op mod 200.000 tilskuere søndag den 19. august.
 
Den 16. 17. og 18. august afvikler IRONMAN Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4 i Amager Strandpark. Her skal tusindvis af deltagere prøvee kræfter med 1/10 af IRONMAN distancerne.

På grund af den ekstremt varme sommer har der de seneste uger været en reel bekymring, hos de tusindvis af deltagende triatleter til næste uges KMD IRONMAN Copenhagen, for at vand og lufttemperaturerne ville blive for høje, når de 3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb skal besejres: 

- Helt konkret så er det sådan, at ved en vandtemperatur over 24,5 grader, så er det ikke tilladt at svømme med svømmedragt. Og da svømmedragter ikke bare beskytter deltagerne mod kulde men også har en ekstra opdrift, så har det været en reel bekymring for deltagerne. Derfor hilsner vi faktisk vejrskiftet velkommen, siger Mads Meincke, løbsdirektør for KMD IRONMAN Copenhagen i en pressemeddelelse. 

Perfekte forhold i udsigt for både tilskuere og triatleter

Udover vandtemperaturerne så er lufttemperaturer tættere på 20 grader end 30 grader optimale for deltagerne på den ekstremt lange IRONMAN-distance: 

- Når man er igang i så mange timer, og det gælder faktisk også de op mod 200.000 tilskuere vi forventer i år, så er det klart at ønske sig at lufttemperaturerne ligger i start 20'er og ikke start 30'erne som vi har oplevet i denne uge. Så fra et IRONMAN perspektiv er der i øjeblikket tale om udsigt til noget nær optimale forhold, med høje, men ikke for høje, vandtemperaturer og en lidt køligere lufttemperatur end vi ellers har haft denne sommer, siger Mads Meincke.

02:26

Butikker, hoteller og restauranter i Helsingør nyder godt af de mange gæster i forbindelse med weekendens EM i Ironman

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik