Jernmænd glade for dårligt vejr: Frygtede at svømme uden våddragt

Mens andre måske er kede af det aktuelle vejrskifte, så hilses det varmt velkommen fra arrangørerne af Europas største triatlonbegivenhed.

Sommeren 2018 er en af dem, der vil gå over i historien. Med over 60 registrerede sommerdage har den været herlig lun og solrig. 

De fleste danskere har stornydt de varme dage, men ét folkefærd har bekymret kigget på vejrudsigternes mange høje temperature. Nemlig jernmændene der næste weekend indtager København. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Udover vandtemperaturerne så er lufttemperaturer tættere på 20 grader end 30 grader optimale for deltagerne på den ekstremt lange IRONMAN-distance.
Udover vandtemperaturerne så er lufttemperaturer tættere på 20 grader end 30 grader optimale for deltagerne på den ekstremt lange IRONMAN-distance.

Fakta om KMD Ironman Copenhagen

På grund af den ekstremt varme sommer har der de seneste uger været en reel bekymring, hos de tusindvis af deltagende triatleter til næste uges KMD IRONMAN Copenhagen, for at vand og lufttemperaturerne ville blive for høje, når de 3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb skal besejres: 

- Helt konkret så er det sådan, at ved en vandtemperatur over 24,5 grader, så er det ikke tilladt at svømme med svømmedragt. Og da svømmedragter ikke bare beskytter deltagerne mod kulde men også har en ekstra opdrift, så har det været en reel bekymring for deltagerne. Derfor hilsner vi faktisk vejrskiftet velkommen, siger Mads Meincke, løbsdirektør for KMD IRONMAN Copenhagen i en pressemeddelelse. 

Perfekte forhold i udsigt for både tilskuere og triatleter

Udover vandtemperaturerne så er lufttemperaturer tættere på 20 grader end 30 grader optimale for deltagerne på den ekstremt lange IRONMAN-distance: 

- Når man er igang i så mange timer, og det gælder faktisk også de op mod 200.000 tilskuere vi forventer i år, så er det klart at ønske sig at lufttemperaturerne ligger i start 20'er og ikke start 30'erne som vi har oplevet i denne uge. Så fra et IRONMAN perspektiv er der i øjeblikket tale om udsigt til noget nær optimale forhold, med høje, men ikke for høje, vandtemperaturer og en lidt køligere lufttemperatur end vi ellers har haft denne sommer, siger Mads Meincke.

Butikker, hoteller og restauranter i Helsingør nyder godt af de mange gæster i forbindelse med weekendens EM i Ironman

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere