"Jeg ser jo farlig ud, men ta' du bare et billede alligevel"

"Typer i København"-fotografen, Anders Bentzon, har i dag mødt Mabel på en bænk i København.

Foto: Anders Bentzon - "Typer i København"

TV 2 Lorry og gade-fotografen Anders Bentzon har indgået et samarbejde, hvor vi løbende bringer portrætter fra den populære facebookside Typer i København

Mabel sidder på en bænk og fodrer duerne…

Da jeg passérer, lyser hendes ansigt op i et varmt smil i alle regnbuens farver!

Jeg stopper selvfølgelig og spørger, om jeg må fotografere hende.

- Ja, jeg ser jo farlig ud, men ta´du bare et billede alligevel.

- Hvad er der sket?

- Det er helt tosset, men jeg faldt ud af sengen om natten, mens jeg sov! Den er heldigvis ikke så høj, men jeg kan slet ikke huske noget, før min søn kom om morgenen og fandt mig. Jeg havde fået en kæmpe bule på venstre øjenbryn - men hele denne farvelade er først kommet i løbet af ugen der er gået!

Læs også Habib så en pige dø: Snart vil hans milliard-opfindelse redde liv

- Nå, men jeg har det da meget godt alligevel, jeg er jo forholdsvis frisk, selvom jeg næsten er 89 år. Jeg har heller ikke hjemmehjælp eller noget, for jeg kan godt klare mig selv! Og jeg har altid levet sundt - jeg er jo gammel kogekone, så jeg ved godt, hvad god mad er!

- Hver dag går jeg her ned og sætter mig og kigger på livet, så går tiden med det. Man bliver jo lidt alene - min mand døde for tolv år siden. Heldigvis har jeg min søn, og han bor endda i samme ejendom som jeg, så han kommer forbi hver morgen klokken halv syv og siger hej. Godt, den morgen jeg var faldet!

- Du hedder Mabel? - det er jo et engelsk eller amerikansk navn, ikke?

- Jo - min far havde to søstre, der flyttede til USA. Derfor syntes han, at hans tre døtre skulle have amerikanske navne - vi hedder Mabel, Mary og Daisy. Men han døde af tuberkulose, da jeg kun var syv år, så min mor klarede sig selv og ville ikke finde en anden, så vi voksede op alene med hende. Hun knoklede, men jeg tror, det var meget godt, at vi ikke også skulle til at forholde os til en ny mand. 

Læs også Zoo spidser sprøjten: Pingviner og papegøjer vaccineret mod fugleinfluenza

I det hele taget har hun været meget igennem og alligevel bevaret det positive syn på livet og en usædvanlig varme… og lyst til at fortælle… og glimt i øjet! ;-)

- Og nu skal jeg altså hjem og ha´ en kop kaffe - det har været hyggeligt!, sagde hun og trissede deruda´ ….

Ja, det VAR hyggeligt - en halv time, der gik meget hurtigt! :-)

- Min far havde to søstre der flyttede til USA. Derfor syntes han, at hans tre døtre skulle have amerikanske navne - vi hedder Mabel, Mary og Daisy.

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?