Japansk kirsebærtræ-tradition hyldes ved festival

Kirsebærtræerne står i fuldt flor - og det skal fejres. I weekenden har 35.000 mennesker dyrket Japan i København.

Foto: TV 2 Lorry - Cecilie Midskard Hundebøll

De smukke, lyserøde blomster fra kirsebærtræerne i Langelinie Park dalede ned over de omkring 35.000 mennesker, der kiggede forbi Sakura Festivalen i denne weekend.

I træerne hang der små origami-fugle, der er en japansk papirfoldekunst. Foto: TV 2 Lorry - Cecilie Midskard Hundebøll

Festivalen hylder Japan - og har taget traditionen om at fejre kirsebærtræerne til Danmark.

- Alle har nydt vejret og kirsebærtræerne. Og de er helt perfekte. Det er lige præcis nu, at blomsterne falder ned, og at man får den følelse, som træerne symboliserer: Nemlig at der er ikke noget, der varer evigt, hvert øjeblik er flygtigt, siger Helle Møller Schou Madsen fra Copenhagen Sakura Festival.

  Foto: Kazuhiko Takegawa

Det er 11. gang, at Japans herligheder udstilles i Langelinie Park.

Festivalen bød både på japansk musik, massage, en masse lækker mad fra de japanske restauranter i København. Af mere kuriøse sager kunne publikum prøve Kendama, der er japansk junglørkunst, lære ninjaernes hemmeligheder og se ris blive banket til slik.

Derudover dukkede en masse virksomheder op, der solgte japansk inspirerede sager. Man kunne eksempelvis se en samirai, der var en levende reklame for en japansk kniv. 

Læs også Galleri: Kirsebærtræerne blomstrer på Bispebjerg Kirkegård

00:44

Se mere fra den flotte festival her. Foto: TV 2 Lorry - Cecilie Midskard Hundebøll

Luk video

  Foto: Kazuhiko Takegawa

Sidst men ikke mindst vrimlede det med kæmpestore bamser. I blandt dem var pokémonnen Pikachu.

- I Japan har de fleste byer en slags maskot, som er en stor bamse. Mange af dem var til stede på festivalen. Og de var enormt populære. Når de gik forbi, så dånede både børn og voksne, siger Helle Møller Schou Madsen.

Copenhagen Sakura Festival er arrangeret af en komité, der blandt andet består af den japanske ambassade i Danmark, en repræsentant for Københavns Kommune og en række japanske foreninger og firmaer.

Kirsebærtræerne i Langelinie Park var en gave fra præsidenten for Andersen Bakery, Seiichi Takagi som tak for hans udnævnelse til H.C. Andersen ambassadør.

De flotte kirsebærtræerne ses flere steder i København - blandt andet på den meget populære Bispebjerg Kirkegård, hvor man forventer 150.000 gæster under de lyserøde blomster.

  Foto: TV 2 Lorry - Cecilie Midskard Hundebøll

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?