Jan blev ramt af lynet: Nu møder han sin redningsmand

57-årige Jan Aalling blev ramt af lynet under søndagens halvmaraton. Nu mødes han med den mand, der kom ham til undsætning.

Den 57-årige lastbilchauffør, Jan Aalling, var netop kommet i mål til søndagens halvmaraton i tiden 01:19, da lynet bogstavelig slog ned.

- Jeg stod under et træ, og lige pludselig hører jeg et kæmpe stort brag, fortæller Jan Aalling til TV 2 Lorry, da vi møder ham foran Rigshospitalet i København.

- Der kommer en varme op nede fra, som om jeg brænder op fra benene. Og så faldet jeg om på siden.

En af de andre løbere, der også lige er kommet i mål er Jacques Dehnbostel. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan ser Jan Aallings ankel ud i dag efter mødet med lynet. 
Sådan ser Jan Aallings ankel ud i dag efter mødet med lynet. 
Foto: Peter Hjelvang

- Manden ligger på jorden i to sekunder, mens folk kigger rundt, og alle tænker, hvad fanden sker der. Så skynder jeg mig at sprinte derhen og se til ham, fortæller Jacques Dehnbostel, der sørger for at tilkalde hjælp. 

Jan Aalling regner selv med, at han er blevet ramt af strømmen fra lynet igennem græsset. Blandt andet har han små sår på anklen.

quote Der kommer en varme op nede fra, som om jeg brænder op fra benene

Jan Aalling, ramt af lynet

- Jeg kan ikke huske mere, før jeg sidder i et telt, og der er min kone. Jeg spørger ind til de forskellige løbetider, og så mister jeg bevidstheden igen, siger Jan Aalling, der har tilbragt natten på Rigshospitalet. 

- I går kunne jeg slet ikke mærke mine ben, men i nat begyndte jeg pludselig at kunne bevæge mine tæer. Det gjorde skide ondt i starten, men det er meget rart, at det kunne lade sig gøre, smiler en tydeligt rørt løber. 

I dag er hele hans familie samlet om ham. Jan Aallings datter, Helene Aalling, sad derhjemme, da hun fik at vide, at hendes far var ramt af lynen, og så fik hun et stort chok og skyndte sig fra Jylland til København.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jan Aalling og hans redningsmand Jacques Dehnbostel.
Jan Aalling og hans redningsmand Jacques Dehnbostel.
Foto: TV 2 Lorry

- Der blev revet en halv time ud, fuldstændig. Og der finder man ud af, hvor kort livet er, og at man skal være glad hver dag, lyder det taknemmeligt fra Jan Aalling, der også sender en stor tak afsted til Jacques Dehnbostel. 

- Jeg har sagt ja til at være med i jeres interview nu, fordi jeg gerne vil sige tak til alle dem, der har hjulpet, siger en meget rørt Jan Aalling til TV 2 Lorry.

quote Jeg er så glade for, at der er nogen der gider hjælpe en.

Jan Aalling, ramt af lynet

- Jeg er så glad for, at der er nogle, der gider hjælpe én. Altså tage hånd om det og tage handling.

Jan Aalling har haft hjertemåler på hele natten, og meldingen er i dag, at han slipper fra mødet med lynet uden mén. 

Se mere i vores udsendelse kl. 19:30 i aften.