Ja fra kommunen: Nu får københavnerne deres egen Ikea

Københavns Kommune godkendte lokalplan, så nu kan Ikea åbne varehus i København. Første spadestik er i starten af 2018.

Københavnerne slipper fremover for at tage til Gentofte eller Taastrup, når der skal købes en ny Billy-reol. 

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune godkendte torsdag aften lokalplanen for Kalvebod Brygge, hvor Ikea vil bygge et nyt varehus.

- Det var en utrolig dejlig besked at få efter cirka tre år, hvor vi har gået og ventet på at få lokalplanen godkendt, siger Dennis Balslev, administrerende direktør, Ikea Danmark og fortsætter: 

- Vi har brugt mange kræfter på at kommer derhen, hvor vi er, så det er ikke bare mig, men hele organisationen, der er rigtig glade for, at vi nu kan se en tidshorisont på et nyt Ikea-varehus i København. 

Først klar i 2020 

Men selvom Ikea nu kan gå videre med planerne, så kommer der til at gå nogle år, inden varehuset åbner for kunder. 

Første spadestik bliver taget i første del af 2018, mens hele varehuset først står klar i 2020.

 
 

- Vi tror meget på, at vores koncept kan virke i en storby, og det er et af de første Ikea-varehuse i verden, der kommer ind til byen. Vi har rigtig mange kunder i Danmark og specielt i København, som har fortalt os, at vi er langt væk fra dem, siger Dennis Balslev, administrerende direktør, Ikea Danmark.  

Varehuset kommer til at indeholde hele det kendte sortiment fra Ikea, men det kommer også til at blive en ny slags Ikea med have på taget og indrettet efter, at mange kunder kommer dertil på cykel eller med offentlig transport. 

- Man skal kunne komme nemt ind og ud af varehuset, der bliver udgangskasser, hvor man kan betale på flere etager. Det skal gøres så nemt som muligt for vores kunder i København, så det kan blive en dagligdagsbutik også, siger Ikea-direktøren. 

370 p-pladser

Ikea-direktøren regner med, at omkring 1/3 af kunderne kommer dertil i bil, og til dem kommer der 370 parkeringspladser, mens de resterende 2/3 af kunderne kommer dertil eksempelvis med offentlig transport eller på cykel.

 
 

- Når 65 procent af dem, der bor i København, ikke har bil, så er der et meget stort kundepotentiale uden bil inde i København, og det er dem, vi først og fremmest skal møde inde i byen. For dem, der har bil eller arbejder inde i byen, er der også mulighed for at komme dertil, uden det skaber trafikproblemer, siger direktøren.

Nu er Ikea ved at indhente tilbud på, hvad det kommer til at koste at bygge varehuset. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns Byvandrerlaug ramt af coronarestriktioner

Historiefortællere føler sig overset: Hårdt ramt af coronarestriktioner

20_percent

playØvelsesbane for køreskoler hårdt ramt af udskudt genåbning: "Jeg håber ikke på noget mere"

ledighed arkivfoto

Ledigheden stiger for anden måned i træk – disse hovedstadskommuner rammes især

jobcenter ledighed

Ny undersøgelse: Københavnske ledige er glade for jobcentrene

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere