Iværksættere fastholder behovet for herberg

Stifterne af iværksætterselskabet Vendepunktet mener, at der er et behov for deres projekt på Jagtvej 69.

På 10 år står grunden på Jagtvej 69 ubebygget hen. For hvad skal der ske med den tomme byggegrund?

Iværksætterselskabet Vendepunktet foreslår at bygge et midlertidigt herberg for unge hjemløse, der ville kunne bo på grunden, indtil der bliver besluttet en permanent plan for Jagtvej 69. 

Men forslaget om et herberg møder modstand fra flere sider.

Folkene fra Ungdomshuset er imod forslaget, fordi de mener, det bare er en brik i et puslespil, der går ud på at tjene penge på at bygge på grunden. Heller ikke Københavns Kommunes Socialforvaltning bakker op om projektet.

- Vi vurderer i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, at vi allerede har det nødvendige antal herbergspladser til hjemløse i København, siger Steen Bo Pedersen, områdechef for Hjemløseenheden, Københavns Kommune til TV2 Lorry. 

Men den udmelding kommer bag på stifterne af Vendepunktet.

- Vi undrer os over, at Københavns Kommune ikke synes, at der er behov for pladser, når SFI's tal viser, at der er 200 unge hjemløse i København. Det er unge, vi ikke mener, har overnatningsmuligheder nok, siger Bjarne Ove Nielsen og Anders Peter Olsen, der er stifterne af Vendepunktet. 

Fonde betaler opførelsen

Opførelsen af herberget skal efter planen finansieres af fonde, så det bliver ikke en udgift for Københavns Kommune at etablere herberget.

Men da folkene bag Vendepunktet har søgt om at få godkendt projektet som et såkaldt § 110-tilbud, er kommunen forpligtet til at betale en fastlagt takst per døgn, for de personer, der vælger at benytte tilbuddet.

Halvdelen af beløbet bliver refunderet af staten, men det er et betydeligt beløb, der skal komme fra kommunen - og de penge skal tages fra et andet sted - derfor risikerer andre projekter at miste penge, vurderer kommunen. 

- Hvis initiativet på Jagtvej medfører en merudgift for Socialforvaltningen, så er der jo andre områder, hvor vi tilsvarende er nødt til at reducere. Sådan er det, konstaterer Steen Bo Pedersen, områdechef for Hjemløseenheden, Københavns Kommune.

Men skulle projektet blive til noget, mener Vendepunktet ikke, at det behøver at gå ud over andre. 

- Det, at vi opretter pladser på jagtvej, betyder ikke nødvendigvis, at der nedlægges pladser andre steder, for det er jo en politisk beslutning, om man vil nedlægge andre pladser, siger Anders Peter Olsen & Bjarne Ove Nielsen, Stiftere af Vendepunktet

Det er Socialtilsynet, der skal afgøre, om projektet bliver til noget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere