IT-Universitetet: Pigerne stormer ind på de teknisk tunge uddannelser

På de tunge statistik- og teknikfag på IT-Universitetet fylder pigerne mere og mere i klasselokalerne.

Pigerne fylder mere og mere på IT-Universitetet på Amager og indtager i øjeblikket også de tunge linjer, hvor den står på kodning og datahåndtering.

På faget Data Science er andelen på et år steget fra 24 til 30 procent.

Lisa Bjerre fra Kirke Hyllinge på Hornsherred er én af dem, der har valgt uddannelsen. Hun er selv et eksempel på den statistik, der viser, at pigerne i øjeblikket fylder mere og mere på de mere statistiktunge og tekniske linjer på IT-Universitetet.  

quote Det er ikke så drenget, det vi sidder og laver. Hvis man godt kan lide matematik, så synes jeg, at det er en fed måde, at anvende det på, her på data Science.  

Lisa Bjerre, studerende på Data Science

- Jeg valgte Data Science, fordi der er meget matematik - og jeg er rigtig glad for matematik. Så var uddannelsen på engelsk, så jeg har også mulighed for, at komme rundt i verden og arbejde, siger Lisa Bjerre. 

Det handler blandt andet om kompliceret matematik. Tal og formler i den tunge afdeling, og så er der fokus på big data. Her er kvinderne stadig i mindretal, men antallet af kvinder er i øjeblikket hurtigt på vej op.  

Uddannelsen Data Science har fokus på såkaldt big data og tog det første hold studerende ind på IT-Universitetet sidste år. På et år er andelen af kvinder steget.

-  Det er ikke så drenget, det vi sidder og laver. Hvis man godt kan lide matematik, så synes jeg, at det er en fed måde, at anvende det på her på Data Science, siger Lisa Bjerre.

Big data går ud på at samle informationer, der er derude i forvejen, og så sætte dem sammen, så de giver ny viden om samfundet eller om for eksempel en vare i et firma.

Fokus på flere kvinder

På IT-Universitetet har man derfor de seneste år gået målrettet efter at få flere kvinder ind. Blandt andet med økonomisk hjælp fra Villumfonden.

- Vi har en IT Camp i efterårsferien og i påskeferien, hvor kvinder uden programmeringserfaring kan komme og være med et par dage. Og vi har særlige coding classes, siger Camilla Rosengaard, der er kommunikationschef på IT-Universitetet. 

Lederen af den linje, som Lisa Bjerre læser, er godt tilfreds med, at der er flere piger på vej ind. 

-   De her data science-analyser bliver brugt til at tage beslutninger, som påvirker os allesammen. Det vil være dårligt, hvis det ene køn fuldstændig dominerer, hvordan de her analyser bliver udført, og hvilke konklusioner vi drager ud af dem, siger Peter Sestoft, der leder Data Science-uddannelsen.  

Du kan bruge det til noget

Lisa Bjerre smider lige lidt flere noter fra bogen op på tavlen. Her på IT-Universitetet jonglerer hun videre med de komplicerede talsystemer og æder sig ind på matematikken i store lunser.

quote Det er matematik, som du kan bruge til noget. Du sidder ikke bare og lærer ligninger, fordi det skal man.

Lisa Bjerre, studerende på Data Science 

- Det er matematik, som du kan bruge til noget. Du sidder ikke bare og lærer ligninger, fordi det skal man. Den her form for matematik er anvendelig. Der er statistik og algoritmer, som godt kan blive noget kompliceret, siger Lisa Bjerre. 

Engang var IT en verden, der mest var drengenes. Men efterhånden er Lisa Bjerre og de andre piger kommet rigtig godt med.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

def_thumb,50_percent

playCorona-undervisning endt i succes: Nu opretter gymnasium online-klasse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere