Islands Brygge siger nej tak til ny dansescene

Islands Brygge skal forkæles af politikerne med en dansescene til flere millioner. Men beboerne vil helst være fri for mere fest og ballade i området.

03:04

Der er netop blevet stiftet en ny forening på Islands Brygge. Bryggen i Balance, hedder den. Og med formanden Susse Stuhr i spidsen har de én mærkesag lige nu: Der skal ikke etableres en ny dansescene i området. 

Der er RIGTIG meget aktivitet og støj på bryggen i forvejen. 

Susse Stuhr, formand for Bryggen i Balance

Det er ellers planen fra kommunens side. En åben dansescene til musik og aktiviteter. Men det vil Bryggen i Balance - som har fået 120 medlemmer på to uger - ikke være med til. 

Læs også Ny plan: København får fire nye parker

- Det er ikke fordi vi er imod selve dansen, vi synes det er fint med nogle aktiviteter. Men vi er imod, at der bliver etableret et åbent tilbud, fordi det inviterer til musik og støj. For der er RIGTIG meget aktivitet og støj på bryggen i forvejen. 

Det siger Susse Stuhr til TV 2 Lorry. 

Det er 50 meter fra hendes vindue, at dansescenen skal placeres. Hun frygter, at det vil blive samlingspunkt for mange af dem, som kommer med store stereoanlæg og spiller musik til den lyse morgen. 

Læs også Lønhop til bykongerne: Så meget tjener din borgmester

Men det mener borgmester for Kultur og Fritid, Carl Christian Ebbesen, ikke er et godt argument. 

Vi lukker jo heller ikke Tivoli, fordi der er støj derfra.

Carl Christian Ebbesen, borgmester for Kultur og Fritid, Københavns Kommune

- Hvis vi tænkte sådan, hver gang der var et kultur-arrangement i København, så ville der jo ikke være plads til kultur i det åbne rum. Vi lukker jo heller ikke Tivoli, fordi der er støj derfra, udtaler han til TV 2 Lorry. 

Han siger samtidig, at der netop vil blive mere opfølgning og kontrol med de piratfester, som opstår, når folk møder op med deres store anlæg på plænerne. 

Læs også Slut med kul på Vestegnen - kraftværk skifter til piller

Det ændrer dog ikke på, at Susse Stuhr synes, det er en dårlig idé. 

- Vi er ikke imod, at der sker kulturelle ting på Islands Brygge, det må der rigtig gerne. Men der skal ikke være et støjniveau, som overskrider, at man kan sove i sit soveværlese om natten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?