Invasion af København: Her kan du se landskampen med irerne

København er denne weekend invaderet af irere, som er i byen for at støtte det irske landshold, der lørdag aften møder Danmark i Telia Parken.

Det er svært at gå gennem Indre Københavns gader denne weekend uden at ramle ind i en gruppe af festlige irere. Flere tusinder irske fans har nemlig taget turen til København for at støtte det irske fodboldlandshold, der lørdag aften møder Danmark i den første af to VM-playoffkampe.

Gæsterne fra Irland har fået 2345 billetter til udebaneafsnittet i Parken, men politiet forventer, at mindst 4000 irere uden billet vil være i København for at støtte deres irske helte. Det skriver Tipsbladet.dk.

- Vi ved, at der er 6000, der har sendt ansøgning om at købe billet, og vi forventer 4000 irere rejse til København plus de herboende irere. Vi samarbejder med vores kollegaer i Irland, og det er det bud, vi har fået, og som vi stoler på, siger Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til tipsbladet.dk.

DBU: Der er kæmpe festpotentiale

Så mange udefans i en værtsby, som ikke har mulighed for at komme på stadion og se kampen, plejer at betyde, at man skal forberede sig på ballade. Men det skal man ikke være bange for ifølge DBU, som opfordrer de irske fans til at se kampen på Rådhuspladsen sammen med de danske fans.

- Ja, for pokker. Vi tror, der er kæmpe festpotentiale, og de irske fans er kendte for at skabe en kæmpe fest. Det er fantastisk, at der kommer mange af dem, og jeg sikker på, at danske og irske fans matcher hinanden meget godt, siger kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer.

Mange af de flere tusinde irske fans kom allerede til København i går, hvilket har givet godt liv på de mange irske pubs. Det har også betydet, at de irske pubs i København har været nødt til at forberede sig. En barejer fortæller sågar til Jyllands-Posten, at han har købt mere øl ind til lørdagens landskamp, end han gjorde til den irske nationaldag St. Patrick's Day.

Her kan du se kamp med festglade irere

Er du en af dem, som ikke fik fat i en billet til landskampen og derfor ikke kan se den live i Parken, så er der andre muligheder for at være en del af den gode stemning. Vi har her samlet nogle bud på, hvor du kan se kampen med nogle af de festlige irske fans.

DBU's Fanzone (Rådhuspladsen)

Som altid laver DBU en fanzone før landskampen. Denne gang er fanzonen dog rykket fra Fælledparken til Rådhuspladsen, hvor der også vil være storskærmsarrangement.

Der er både DJ, liveband, bar og food trucks. Og så har DBU opfordret de irske fans til også at tage på Rådhuspladsen, så der kan komme rigtig god stemning i centrum af København.

Kampstart er klokken 20.45.

 
 
Foto: Malte Kristiansen / Scanpix

The Dubliner (Amager Torv)

Den irske pub The Dubliner, som ligger på Amager Torv, har siden i går været propfyldt med irske fans, der har ladt op til den vigtige landskamp. De har også været på pubben hele lørdagen for at gøre sig klar.

The Dubliner viser også kampen på storskærm, og der kan ende med at være mange irere her.

The Irish Rover (Vimmelskaftet 49)

En anden irsk pub der har været fyldt til bristepunktet denne weekend er The Irish Rover, som ligger nær Strøget i centrum af København. Her er der blevet langet massive mængder Guiness over bardisken, som har holdt de irske fans i gang.

Også The Irish Rover viser landskampen mellem Danmark og Irland.

Globe Irish Pub (Nørregade 43-45)

Du kan også tage på Globe Irish Pub nær Nørreport og opleve ægte irsk fodboldstemning. Der skulle eftersigende være masser af øl på køl og en storskærm, hvor du kan se landskampen.

Kennedy's Irish Bar​ (Gammel Kongevej 23)

Der bliver sat fire storskærme op på Kennedy's Irish Bar på Gammel Kongevej, som de sidste par uger har sat tønder af Guinness-øl til side for at gøre sig klar til denne weekend, hvor flere tusinder irere strømmer til København.

Du kan se her, hvordan de irske fans holdt fest foran The Dubliner i går: