Internationalt medie hædrer København

København opnår høje placeringer på ny erhvervs-rangliste fra selveste Financial Times.

Det velansete og globale erhvervsmedie, Financial Times, har kåret København som verdens bedste blandt en række større byer, når det gælder arbejdsstyrkens kvalitet og de vilkår, byen tilbyder i den nye rangliste 'fDi Global Cities of the Future 2018/2019'.

Dermed kan hovedstaden føje endnu et hædersbevis til samlingen af internationale priser, som København har suget til sig de seneste år – blandt andet indenfor livsstil og klima.

Nu har hovedstaden altså også fået bevis for, at den er den større by, som har verdens bedste arbejdsstyrke og kan tiltrække og udvikle talent.

 
 

Udover den ærefulde førsteplads, formår København desuden at kile sig ind på en andenplads som verdens næstbedste for sit erhvervsvenlige forretningsklima – kun overgået af Irlands hovedstad, Dublin.

Til gengæld fejer København andre byer i Norden som Stockholm, Oslo, Berlin og Hamborg af banen, som ikke når op i top 10.

 
 

Det er en af verdens førende analyseinstitutioner, der har udarbejdet en lang række ranglister for Financial Times. Ranglisterne er inddelt i fem kategorier, hvor storbyerne skelnes mellem ”Mega Cities”, ”Major Cities”, ”Large Cities” og ”Mid-sized and Small Cities”. Her er København landet i Large Cities-kategorien.

Samlet set i kategorien "Large Cities", der indeholder fem ranglister, lander København på en samlet femteplads.

 
 

Den fine hæder skal bruges til at trække endnu flere udenlandske virksomheder og talentfulde medarbejdere til hovedstaden og Danmark, mener Københavns overborgmester Frank Jensen, Soc.dem.

- Det er skønt, når København anerkendes af seriøse, internationale analyse- og medieinstitutioner. Alle der bor i København ved, at vi er verdens bedste by at bo i – nu får vi også anerkendelse for at tilbyde gode vilkår og have den bedste arbejdsstyrke. Hatten af for København og for at vi kan tiltrække dygtige virksomheder og medarbejdere, siger overborgmester Frank Jensen, Socialdemokratiet, i en pressemeddelelse.

På listen for 'økonomisk potentiale' indtager København en 8. plads, og på listen for 'Connectivity' har man scoret en femteplads. Den eneste rangliste København ikke figurerer på er på 'Cost-effectiveness'.

 
 
 
 

Hos investeringsfremme-organisationen, Copenhagen Capacity, der hjælper udenlandske virksomheder, investorer og talenter til Greater Copenhagen, der tæller Region Hovedstaden, Region Sjælland og Sydsverige, mener man også at kåringen er af stor værdi for hovedstaden.

- Internationalt er København et meget stærkt brand, nogle steder endda stærkere end Danmarks. Rigtig mange virksomheder rundt om i verden er desuden begyndt at orientere sig mod de store metropoler i stedet for lande. Derfor er det meget ofte værdifuldt at benytte storbyens styrker som spydspids, når vi kommunikerer med udenlandske investorer, virksomheder og talenter, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Cirka 30 procent af landets borgere bor i Region Hovedstaden, men regionen står for 40 procent af landets samlede BNP. Det er den højeste andel siden 1993, viser tal fra Danmarks Statistik fra 2016.

Fakta om Global Cities of the Future

• Ranglisten fDi Global Cities of the Future 2018/2019 er udarbejdet af fDi Intelligence, der er en af verdens førende analyseinstitutioner, og som den globale nyhedskoncern Financial Times Group står bag.

 

• Financial Times skelner mellem ”Mega Cities”, ”Major Cities”, ”Large Cities” og ”Mid-sized and Small Cities”, og København falder i Large Cities-kategorien.

 

• I kategorien Human Capital and Lifestyle har fDi Intelligence bl.a. kigget på antallet af videregående uddannelsesinstitutioner, top 500 universiteter, studerende på højere læreanstalter, udgifter til uddannelse (andel af BNI), arbejdsstyrkens andel af den samlede befolkning, samt evnen til at tiltrække og fastholde talent.

 

• I kategorien Business Friendliness har fDi Intelligence bl.a. kigget på antallet af virksomheder i den vidensbaserede sektor, antal job skabt via udenlandske investeringer, selskabsskat i %, antal dage det tager at oprette en virksomhed, omkostninger forbundet med en afskedigelse, og udbredelsen af korruption.

 

• Selvom udenlandske virksomheder kun udgør fire procent af de private virksomheder i Region Hovedstaden og Region Sjælland, så står de for 28 pct. af eksporten og 32 pct. af omsætningen.

 

• Hver fjerde privatansatte i Region Hovedstaden og Region Sjælland, er beskæftiget i en udenlandsk-ejet virksomhed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik