Ingen tvungen fitness til ansatte i Københavns Kommune

SF's forslag om et indføre obligatorisk motion til en stor del af kommunens ansatte faldt med et brag i Borgerrepræsentationen.

I de seneste tre år har 600 medarbejdere på 10 plejecentre i København deltaget i en forsøgsordning med én times tvungen styrketræning om ugen. Foto: TV 2 Lorry

Tirsdag behandlede Københavns politikere SF's forslag om at indføre obligatorisk fitnesstræning i arbejdstiden for ansatte med korte uddannelser i fysisk krævende jobs. 

Ideen blev mandag kaldt både formynderisk, autoritær og kontroversiel, og tirsdag tog Dansk Erhverv også afstand. 

Forslaget faldt da også med et brag på Københavns Rådhus, hvor det kun var SF selv, der stemte for. 

Før afstemningen foreslog Radikale Venstre, at man ændrede formuleringen i forslaget således, at det blev til frivillig træning frem for obligatorisk træning. 

Det stemte alle partier imod, undtagen SF, som undlod at stemme. 

Læs også SF: Folk med kort uddannelse skal tvangs-trænes

Herefter stemte partierne om det oprindelige forslag, som altså også faldt til jorden. 

-  Jeg synes, det er godt, at det faldt. Lederne i de enkelte enheder har allerede i dag mulighed for selv at lave sådanne ordninger, såfremt lederen vurderer, at det vil gavne arbejdspladsen, og at medarbejderne er indforstået med det, siger Radikale Venstres gruppeformand  Tommy Petersen til TV 2 Lorry. 

I de seneste tre år har 600 medarbejdere på 10 plejecentre i København deltaget i en forsøgsordning med én times tvungen styrketræning om ugen.

Og 47 procent har meldt tilbage, at arbejdet er blevet mindre hårdt, viser en evaluering fra Arbejdsmiljø København. 

Det er disse resultater, som SF tog udgangspunkt i deres forslag. 

- For mig handler det om at sikre et godt arbejdsmiljø. Når du går på en byggeplads, skal du også have hjelm på. Det er arbejdsgiverens opgave at sikre, at arbejdsmiljøet er i orden, sagde sunheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) til TV 2 Lorry mandag. 

01:52

Kort nyt fra mandag den 20.2.2017:SF i København vil tvinge medarbejderne til at dyrke motion i arbejdstiden. Partiet mener det vil forebygge arbejdskader. Foto: TV 2 Lorry

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik