Ingen skud i 12 dage: Er bandekonflikten på retur?

Selvom der har været roligt på Nørrebro de seneste par uger, tør politiet ikke sige, om bandekonflikten er forbi.

28 gange har Københavns Politi registreret banderelaterede skudepisoder hen over sommeren. Men de seneste 12 dage har der været roligt. I hvert fald kan Københavns Politi oplyse, at der ikke er registreret skyderier siden 22. august. 

- Vi ser med stor tilfredshed på det, men vi ved jo, at de gældende parter stadig er tilstede i områderne, så derfor fortsætter vores indsats, siger Torben Svarrer, Politiinspektør i Københavns Politi. 

Også hos Nørrebro Lokaludvalg vækker bandernes nedtoning glæde. 

- Vi er glade for, at det er holdt op. Det føles ikke farligt at gå på gaden mere, og det glæder vi os selvfølgelig over, siger formand Mogens Petersen.  

Men både Københavns Politi og Nørrebro Lokaludvalg er bevidste om, at ingen ved, om konflikten reelt er forbi. 

- Jeg kan ikke vurdere, hvordan de (bandemedlemmerne red.) tænker, og om de har lagt låg på deres konflikt. Vi ved jo ikke, om der stadig er uafklarede ting, der skal hævnes, siger politiinspektøren, mens formanden for Nørrebro Lokaludvalg hæfter sig ved, at bandemedlemmerne stadig hænger synligt ud i gaderne på Nørrebro. 

Politiet fortsætter massivt

Poltiet fortsætter derfor deres indsats og vil det næste stykke tid stadig være massivt tilstede. 

- Vi har ​en tryghedsskabende indsats. Vi skal være synlige for borgere, for det hele handler om borgernes tryghed. Det skal være trygt at leve i Danmark - også på Nørrebro. 

Udover at være tilstede på gadeplan efterforsker politiet nu de sager, som ikke er opklarede. Københavns Politi oplyser, at de på nuværende tidspunkt har 30 varetægtsfængslede i forbindelse med konflikten og herudover 13 yderligere fra miljøet, men som ikke er fængslet på baggrund af episoder direkte forbundet med konflikten.

Derudover har politiet foreløbigt foretaget 1.450 visitationer fra den 20. juli og frem til i dag. Visitationszonen på Nørrebro løber foreløbigt til den 14. september. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere