Ingen millionfangst i Anders And-kasser: Hendes Verden og Jumbobøger

Ikke ét Anders And-blad kunne det blive til i 20 kasser, der tidligere på dagen blev indleveret hos en advokat i København.

Det lød næsten for godt til at være sandt - og det var det også.

Efter to års uvidenhed om en meget værdifuld samling af Anders And-blade, som blev stjålet fra Egmont Publishing under en flytning i 2014, troede Anders And-blad-huset, at samlingen i millionklassen nu havde fundet tilbage.

- Vi fik at vide af advokaten, at der var tale om den samling af blade, som vi fik stjålet for to år siden, siger marketingschef i Egmont Publishing, Gitte Hoffmann Hansen, til TV 2 Lorry mandag eftermiddag.

Tidligere i dag skrev flere medier, at en yderst sjælden samilng af Anders And-blade nu var dukket op på et advokatkontor i København.

Den værdifulde samling var ifølge en varetægtsfængslet indenfor rækkevidde, fortalte han til sin forsvarsadvokat Kåre Pihlmann.

- En af mine klienter sidder varetægtsfængslet i en helt anden type sag. Men en dag sagde han til mig, at han kunne hjælpe med at få den stjålne samling bragt til veje igen, fortalte Kåre Pihlmann ifølge Ritzau tidligere mandag og fortsatte: 

- Det lyder interessant, sagde jeg - og nu står der 20 flyttekasser hos mig, sagde han først på eftermiddagen mandag og tilføjede, at han ikke nåede at hilse på de personer, der afleverede kasserne.

Men der var ikke tale om den særlige samling af Anders And-blade, fortæller Gitte Hoffmann Hansen til TV 2 Lorry.

- Der er en samling af Jumbobøger og Anders Ands komplette samling iblandt. Og så noget 'Hendes Verden' og lidt forskelligt af vores udgivelser, siger Gitte Hoffmann Hansen og fastslår, at det ikke tog hende længe at konstatere den dårlige nyhed:

- Jeg undersøgte kasserne med det samme, da de kom, så det tog fem-syv minutter for mig at konstatere, at der ikke var et eneste Anders And blad imellem, siger marketingschefen.

Hos Egmont Publishing falder den dårlige joke ikke i god jord.

- Det var meget skuffende. Det var det godt nok. Det er en sag, der har stået på i to år, så vi havde håbet, at der kom en afslutning i dag, siger Gitte Hoffmann Hansen, der også fortæller, at de mange flyttekasser var spritnye - og derfor en smule mistænkelige.

De har dog ikke mistet modet helt i det store bladhus, der rummer over 700 magasintitler. Nu håber de, at fupsagen kan føre til nye spor.

- Vi håber stadigvæk på, at de er derude. At det måske er første skridt mod, at de kommer tilbage. Der er heldigvis stor folkelig opbakning og mediebevågenhed omkring sagen, så måske kan det kaste noget af sig, siger marketingschefen.

De mange Anders And-blade blev stjålet fra et lager i Skovlunde i forbindelse med en flytning i maj 2014. Her havde tyvene nøje udvalgt materialet, ved at bladre igennem de mange tusind titler, som der var på lageret.

Se TV 2 Lorrys indslag om tyveriet den 22. maj 2014 herunder:

Flere hundrede førsteudgaver af bladet Anders And & co. er blevet stjålet fra Egmonts arkiv i Skovlunde. Et tyveri i millionklassen - der er uerstatteligt.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere