Indvandrere sendes hjem med millioner - kommer retur uden

Indvandrere og flygtninge spekulerer for statslige millioner. Når de forlader Danmark for at rejse tilbage til deres hjemland, bliver de tilbudt at få en større sum penge med. Nogle vender tilbage til Danmark igen, men denne gang med tomme lommer.

I Københavns Kommune har der siden 2009 været seks personer, der er hjemvendt uden at skulle betale tilbage, og det har kostet staten 477.994 kroner. Det skriver metroxpress.

Det Konservative Folkepartis integrationsordfører, Naser Khader, fortæller til avisen, at han har hørt om personer, der spekulerer i det, og han ønsker derfor, at systemet ændres.

- Vi skal have stoppet den her spekulation. Det kan ikke være rigtigt, at man kan rejse og så komme tilbage, og to dage efter er man på overførselsindkomst igen,« siger Naser Khader, der blandt andet har bragt repatriering på banen under forhandlingerne af finansloven.

- Vi mener, at man som udgangspunkt skal betale pengene tilbage, når man kommer tilbage til Danmark, og det er uanset den her fortrydelsesret, eller at man ikke kunne få det til at fungere i det andet land, siger han til metroxpress.

Staten betaler pengene for repatriering, men sagerne ligger hos kommunerne, og det hæfter integrationsminister Inger Støjberg (V) sig ved.

- Hvis kommunen vurderer, at en flygtning ikke har gjort et reelt forsøg på repatriering, kan den kræve, at pengene bliver betalt tilbage, og det forventer jeg, at kommunerne gør i de tilfælde, siger hun til metroxpress..

Københavns Kommune oplyser, at den følger statens regler på området.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere