Indsamling til vandaliserede muslimske gravpladser slog fejl

Indsamlingen til fordel for den muslimske gravplads på Vestre Kirkegård i København gik ikke efter planen.

Efter otte gravsteder på den muslimske gravplads på Vestre Kirkegård i København blev ødelagt i februar, startede privatpersoner en indsamling på portalen Booomerang.dk. 

Men nu er indsamlingen afsluttet uden at være i mål. Initiativtagerne havde sat som mål at samle 40.000 kr. ind, men de nåede kun halvdelen af målet, inden indsamlingen udløb. Derfor tilbagebetales pengene nu til de, der havde til hensigt at støtte projektet. 

"Vi nåede desværre ikke målet med crowdfundingen, og pengene udbetales derfor tilbage til alle, der har bidraget", skriver  Natasha Al-Hariri, der står bag indsamlingen til TV 2 Lorry. 

Indsamlingsportalen Booomerang oplyser til TV 2 Lorry, at pengene automatisk tilbagebetales til bidragsydere, hvis en indsamling ikke kommer i mål. Derfor kan, de der havde givet penge til indsamlingen, forvente at beløbet kommer tilbage på deres konto senest i næste uge. 

Gravsten smadret

I slutningen af feburar blev otte gravsteder på den muslimske gravplads på Vestre Kirkegård blev væltet eller smadret af ukendte gerningsmænd. 

Indsamlingen skulle hjælpe de familier, der har fået ødelagt deres afdøde familiemedlemmers gravsteder. Der blev bakket op om initiativet fra både Tro i Harmoni, Dansk Islamisk Center, Mino Danmark, Medborgerne og det Det Jødiske Samfund i Danmark. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere