Indsamling til udsatte: "Vi vil samle over 800 kilo tøj"

Vi går med hastige skridt mod koldere vejr. Derfor samler deleøkonomiske virksomheder i dag tøj ind til hjemløse og udsatte. Målet er 800 kilo tøj.

02:00

Kort nyt

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

1 af 2

Det er koldt udenfor, selvom kalenderen endnu ikke officielt siger vinter. Men imens de fleste af os kan finde stearinlys og hyggesokker frem, vil en gruppe udsatte og hjemløse gå på gader og stræder og fryse. 

For at komme det til livs samler en række deleøkonomiske virksomheder i aften tøj ind til lige netop udsatte og hjemløse. Målet er at få samlet over 800 kilo tøj ind til formålet, og modtagerne er Mændenes Hjem og Reden København, som er rigtig glade for støtten. 

Læs også Hjemløse Daniel døde på gaden: Nu straffes sundhedspersonale

- Vi hjælper kvinder i prostitution, som er tvunget til at gå på gaden i al slags vejr. Hvert år bliver mange af dem syge i kulden. Derfor er det fantastisk at kunne give dem varmt tøj som værn mod vintervejret.

Sådan siger Kira West, der er forstander for Reden København, Reden International og KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter, i en pressemeddelelse. 

Læs også Hjertevarm nyhed: Nattely for hjemløse åbner i kirke

De deleøkonomiske virksomheder, som sørger for at indsamle tøjet, er dels genbrugs-platformen Tradono, som går op i at tøj skifter ejer i stedet for at blive smidt ud, og dels Mover, som er en kurérservice, der på rekordtid har erhvervet over 1000 chauffører. Mange af dem har også meldt sig under fanerne til aftenens indsamling. 

- Vi tager hatten af for, at vores chauffører bakker op og investerer deres egen tid på at samle tøj ind, siger Martin C. Hansen, direktør i Mover. 

Læs også Hjertevarm julehistorie fra Mændenes Hjem er et viralt hit

Det er ikke første gang, der bliver samlet genbrugstøj ind til udsatte og hjemløse. Sofie Skovbo Gottlieb var en af de glade donorer ved sidste års tøjindsamling, og hun blev så begejstret for initiativet, at hun har gemt sit overskudstøj til dagens anledning. 

- Sidst donerede jeg en masse flot tøj fra min morfar, og det tiltalte mig meget, at de kom og hentede det hjemme hos mig selv. Nu har jeg samlet tøj sammen i flere måneder, så jeg kan donere igen, fortæller hun. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik