Indsamling til hjemløse kvinder falder på et tørt sted

En indsamling på Facebook skal hjælpe Cafe Klare, der vil give hjemløse kvinder mad og hygge. Cafeen har mistet en bevilling på 500.000.

- Jeg startede indsamlingen, fordi jeg ikke har tid til at være frivillig og heller ikke har økonomiske midler nok til at jeg selv kan gøre en forskel, siger Katrine Bartram Reinert.

- Så tænkte jeg "Hvad fanden", hvad kan jeg gøre og så startede jeg den her indsamling, fortæller hun.

Katrine Bartram Reiner står ved disken i den lyse cafe sammen med Ayfer Baykal, der er afdelingsleder af Cafe Klare. En café i Vesterbro Kulturhus ved Enghave Plads, som tager sig af udsatte hjemløse kvinder.

- Jeg er så glad, siger Ayfer Baykal om den indsamling, der lige nu er oppe på 75.000 kroner (klokken 17.00, tirsdag) og som forsøger at skaffe 100.000 kroner til cafeen. 

Katrine Bartram Reinert valgte i oktober at starte en indsamling på facebook og få den indmeldt og godkendt af indsamlingsnævnet i en fart. Hendes mål er at skaffe 100.000 kroner til Cafe Klare.

quote - Så tænkte jeg "Hvad fanden", hvad kan jeg gøre og så startede jeg den her indsamling, 

Katrine Bartram Reinert, Initiativtager til indsamlingen "Hjælp Cafe Klare´s hjemløse kvinder"

Nul kroner til hjemløse kvinders mad og sociale kontakt

I Københavns kommunes nyeste budget for 2019 blev der ikke plads til den bevilling, der skaffer Cafe Klare 500.000 kroner om året. Penge, der går til at holde åbent i cafeen mellem 19.15 og 22.15.

Et tidsrum hvor de hjemløse kvinder kan komme og spise og få social kontakt. Noget, der er første skridt til at få kontakt til personalet, som tjekker hvordan kvinderne har det fysisk og psykisk. En hyggelig stund, der skaber kontakt og giver tillid mellem de hjemløse kvinder og det faste personale.

- Uden de penge er vi tvunget til at holde lukket om aftenen fra årsskiftet og så kommer kvinderne ind kl. 22.15. De er trætte efter mange timer på gaden. Så vil de bare sove. Der får vi ikke kontakten mellem dem og os, siger  Ayfer Baykal.

Her er linket til indsamlingen på facebook

Alle midler går til de hjemløse kvinder

- Jeg er overvældet over hvor mange penge, der er kommet ind til de hjemløse kvinder. Og det glæder mig på deres vegne, siger Katrine Bartram Reinert.

- Det her er en kerneopgave, der burde ligge i en kommune. At Katrine ser historien og bliver så berørt og indigneret af den og starter en indsamling. Det syntes jeg er prisværdigt, siger Ayfer Baykal, der selv er i gang med at søge fondsmidler til cafeen og til at holde åbent.

Alle de indsamlede midler kommer til at gå til at holde åbent mellem 19.15 og 22.15 så længe pengene rækker, siger Ayfer Baykal i dag til os.

Målet er lige nu at nå 100.000 kroner til Cafe Klare. Alle de indsamlede midler går til at holde åbent mellem 19 og 22, så længe som pengene rækker.
Målet er lige nu at nå 100.000 kroner til Cafe Klare. Alle de indsamlede midler går til at holde åbent mellem 19 og 22, så længe som pengene rækker.
Foto: Jan Christiansen / TV 2 Lorry

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere