Indrømmer løgn: Spurgte til betjents børn, mens jeg filmede

Tidligere næstformand for Liberal Alliances Ungdom indrømmer nu at have filmet og udspurgt betjent.

- Jeg indrømmer. Det var mig, der var bag kameraet i den video.

Sådan skriver tidligere næstformand for Liberal Alliances Ungdom Nicolai Oster på sin Facebook-profil onsdag.

Indrømmelsen kommer, efter at TV 2 tirsdag kunne afsløre, at det er den tidligere ungdomspolitiker, der både filmer og udspørger en kvindelig politibetjent fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet omkring flere personlige forhold. En video, der efterfølgende er lagt på Youtube.

Over for TV 2 benægtede Nicolai Oster tirsdag ellers gentagne gange, at det skulle være ham, der førte kameraet, selvom flere kilder kunne berette om det modsatte.

På en video på nettet udstiller du en kvindelig betjent med navn og adresse, og du nævner også hendes børn. Hvorfor gør du det?

- Det gør jeg ikke, sagde Nicolai Oster.

Facebook-profil slettet
Men på Facebook valgte Nicolai Oster så alligevel at indrømme, at han står bag videoen. På det sociale medie forklarer han også, hvorfor han før benægtede.

- Fordi jeg selv synes, den var langt over grænsen til at skulle offentliggøres. Det var aldrig meningen. Intentionen var at intimidere betjenten pga. hendes moralske forkerte handlinger. Skræmme hende fra at genere fredelige mennesker, skriver den tidligere ungdomspolitiker.

Efterfølgende er Nicolai Osters profil på Facebook lukket ned.

Se videoen af betjenten i klippet herunder:
 

 

Nægter at have lagt video på Youtube
Som TV 2 også skrev tirsdag er det uvist, hvem der har lagt videoen på Yotube. Men Nicolai Oster skriver i sit opslag på Facebook, at det ikke er ham.

- Jeg gjorde den fejl, at jeg fik den delt i nogle lukket interne grupper, som udelukkende handlede om betjentes informationer. Hvem der har delt den videre uden min eller gruppens accept, ved jeg ikke. Og det er min fejl, skriver han.
 

Nicolai Oster skrev tirsdag aften på Facebook, at det var ham, der stod bag den omtalte video, hvor en person udspørger en kvindelig politibetjent om personlige informationer. Foto: Screendump / Facebook
Nicolai Oster skrev tirsdag aften på Facebook, at det var ham, der stod bag den omtalte video, hvor en person udspørger en kvindelig politibetjent om personlige informationer. Foto: Screendump / Facebook

Hjemmeside udstiller betjente
Videoen af betjenten blev mandag lagt på videotjenesten Youtube. Her ses det, at kvinden gentagne gange bliver spurgt om flere af hendes private oplysninger. Blandt andet nævner Nicolai Oster betjentens børn, hvor hun har gået i gymnasiet, og at hun lige har holdt ferie.

Videoen udkom i kølvandet på, at TV 2 mandag kunne fortælle, at en hjemmeside udstiller betjente fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet med blandt andet navn, billede og personlige adresser.

- Formålet er at udpege og identificere mennesker, der dagligt chikanerer og blufærdighedskrænker fredelige borgere på og omkring Christiania, står der på hjemmesiden.

Politiet kender til Facebook-opdatering
Københavns Politi fortæller til TV 2, at man er bekendt indrømmelsen.

- Vi har set opdateringen, og det betyder, at vi nu har en person, der på de sociale medier har tilstået at have optaget videoen.

- Så nu vil vi bede ham om at komme til afhøring hos os, siger ledende politiinspektør Poul Kjeldsen.

Minister: Vi kommer efter jer
Både hjemmesiden og videoen har de seneste dag mødt massiv kritik fra både politikere og politiet. Og tirsdag aften blandede justitsminister Søren Pind (V) sig også i debatten.

Ifølge ministeren skal det nu være slut med, at navngivne politibetjente bliver hængt ud på nettet af borgere.

- Vi kommer efter jer. Dels ud fra nuværende lovgivning. Dels i form af respektpakken der skal vedtages efter sommerferien. Dels ift chikane som vil blive drøftet blandt Folketingets partier i forbindelse med respektpakke II og medieansvarsloven, skrev Søren Pind i en opdatering på Facebook.

Ifølge TV 2s oplysninger er Nicolai Oster ikke længere medlem af hverken Liberal Alliances Ungdom eller Liberal Alliance. 

Læs også på tv2.dk: Betjent udstillet i video: Tidligere ungdomspolitiker står bag

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere