Indfør babyluger til hittebørn

Så konkret er forslaget fra Socialdemokraternes sundhedsordfører. Men hos Jordemorforeningen mener formanden, at forslaget er grotesk.

01:56

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Socialdemokraterne vil have såkaldte babyluger som forsøgsordning i København og Århus.

- Vi bliver nødt til at prøve noget af. Vi bliver ved med at snakke om babyluger og vi synes fra socialdemokratisk side, at nu må vi prøve det af, siger Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokraterne.

Forslaget kommer blot få dage efter, at et nyfødt barn blev fundet ved de her containere i Ballerup. Partiet forslår babyluger ved hospitalerne de to største byer og Børnerådet tage man godt imod idèen.

Sundhedsordføreren understereger dog at lugerne ikke gør det alene: -Hvis det her det skal ske, så skal det være et sted, hvor jordemødrene er lige på den anden side af luge. Jordemødrene har samtalerne med de gravide kvinder, siger han.

Men netop jordemødrene mener, at forslaget er en direkte dårlig ide:

- Det er en dårlig løsning. Det er en løsning, der starter med fratage barnet den rettighed at kende mor og mors baggrund, siger formanden for Jordmoderforeningen, Lillian Bondo.

Istedet forslår Lillian Bondo en langt større forebyggende indsats

- Vi skal meget hellere flyttede det jeg kalder babylugerne ned i graviditeten. Altså at vi laver nogle åbninger for at gravide kan anonymt og få samtaler med jordemødre og andet sundhedspersonale i løbet af graviditeten, siger hum til TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik