Indfør babyluger til hittebørn

Så konkret er forslaget fra Socialdemokraternes sundhedsordfører. Men hos Jordemorforeningen mener formanden, at forslaget er grotesk.

Socialdemokraterne vil have såkaldte babyluger som forsøgsordning i København og Århus.

- Vi bliver nødt til at prøve noget af. Vi bliver ved med at snakke om babyluger og vi synes fra socialdemokratisk side, at nu må vi prøve det af, siger Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokraterne.

Forslaget kommer blot få dage efter, at et nyfødt barn blev fundet ved de her containere i Ballerup. Partiet forslår babyluger ved hospitalerne de to største byer og Børnerådet tage man godt imod idèen.

Sundhedsordføreren understereger dog at lugerne ikke gør det alene: -Hvis det her det skal ske, så skal det være et sted, hvor jordemødrene er lige på den anden side af luge. Jordemødrene har samtalerne med de gravide kvinder, siger han.

Men netop jordemødrene mener, at forslaget er en direkte dårlig ide:

- Det er en dårlig løsning. Det er en løsning, der starter med fratage barnet den rettighed at kende mor og mors baggrund, siger formanden for Jordmoderforeningen, Lillian Bondo.

Istedet forslår Lillian Bondo en langt større forebyggende indsats

- Vi skal meget hellere flyttede det jeg kalder babylugerne ned i graviditeten. Altså at vi laver nogle åbninger for at gravide kan anonymt og få samtaler med jordemødre og andet sundhedspersonale i løbet af graviditeten, siger hum til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere