Illums Bolighus holder brandudsalg: Sådan får du røglugten væk

Illums Bolighus åbnes med et brandudsalg, men er det overhovedet muligt at få røglugten ud af møblerne? Redaktionen har allieret sig med en rengøringsekspert.

Flammerne stod op fra taget af Illums Bolighus natten til søndag. Branden og slukningsarbejdet har medført, at adskillige møbler og brugsgenstande nu er ødelagte. 

Men de varer der ikke er total-ødelagt sælges på et såkaldt brandudsalg - formentlig senere denne uge. 

De fleste af varerne lugter formentlig enten meget kraftigt eller blot en smule af røg. Så hvis du planlægger at gøre et kup under udsalget, er det ifølge rengøringsekspert og indehaver af Basic Clean Louise Grønhøj en god idé at overveje, hvordan du kan få fjernet lugten, inden du slår til. 

- Nogen kommer formentlig hjem med noget, der aldrig stopper med at lugte, lyder det fra Louise Grønhøj, der i ti år har beskæftiget sig med rengøring og rengøringsmidler professionelt. 

Tekstiler er svære

Ifølge rengøringseksperten kan man sagtens selv fjerne lugten fra genstande med hårde overflader, mens tekstiler er sværere selv at klare. 

- Reoler, kommoder og andre brugsgenstande med hårde overflader kan du selv rengøre dig ud af. Her skal man bruge ganske almindeligt universal rengøringsmiddel og vand, siger Louise Grønhøj og tilføjer et fif: 

- Men husk altid at tørre efter med en helt tør ren klud, efter du har brugt den våde klud fra sæbevandet. Der er jo masser af snavs i vandet, så fladen skal eftertørres. 

Hvis du overvejer at investere i puder, gardiner eller en sofa, råder Louise Grønhøj dig til at overveje, om du vil investere en kemisk rens på dit køb, da det meste ikke bare bliver lugtfri af en tur i vaskemaskinen.

- Tekstiler kan være meget vanskelige, da lugten sætter sig i fibrene - og det er en renseriopgave. Jeg vil ikke anbefale, at man selv kaster sig ud i at prøve at fjerne det med kemi.

Louise Grønhøj understreger, at det ikke engang er sikkert, at en rens kan fjerne lugten fra tekstiler. 

Eddike kan fjerne meget

Hvis noget bliver ved med at lugte, kan man forsøge sig med eddike-tricket, foreslår Louise Grønhøj. 

- Man kan prøve at sætte små skåle med eddike frem ved de genstande, der lugter, da det kan absorbere røglugten. 

Illums Bolighus ved endnu ikke præcist, hvornår de forventer at åbne igen, men håber, det bliver senere i denne uge. 

Når forretningen åbner igen, bliver det med et såkaldt "brandudsalg", hvor kunder kan købe varer til spotpriser. Illums Bolighus forventning er, at man kan få 50 procent rabat på en større mængde varer. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere