Ikoniske bænke forsvandt: Nu er tyv fanget

De ikoniske 'Københavnerbænke' blev gennem en længere periode fjernet af ukendte gerningsmænd. Nu er en af tyvene fanget.

I gennem mange år har de ikoniske 'Københavnerbænke' kunne stå i fred og ro i gadebilledet. I 2015 blev der for eksempel registreret, at to bænke manglede.

Men siden sommeren 2016 er der stjålet 65 bænke til en værdi af 8.000 kroner stykket. I dag har Københavns Politi anholdt en formodet gerningmand. Han er sigtet for 12 forhold af tyveri af Københavnerbænkene. 

Københavns Kommune arbejder nu på at tyverisikre de karakteriske grønne bænke.  

Forsøgt solgt på nettet

De stjålne bænke var - ifølge Københavns Politi - efter tyverierne sat til salg på internettet og solgt til private købere.

Sagen afventer nu at skulle i retten.

Hvis du har købt en 'Københavnbænk' online, som bærer præg af slitage eller grafitti, skal du være opmærksom på, at bænken kan være en hælervare. 

- Det er tydeligt, at tyvene stjæler bænkene for at sælge dem videre. Så jeg vil opfordre folk til at sætte sig godt ind i sagerne, inden de køber en bænk, da den meget vel kan stamme fra et af de mange tyverier i København. Hvis en bænk for eksempel bærer præg af graffiti eller anden slitage, kan det være et tegn på, at den har stået på gaden, og så er den med al sandsynlighed stjålet, sagde Jon Pape, Teknik- og Miljøforvaltningen tidligere til TV 2 Lorry.

Han opfordrer folk til at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænkeligt.

Københavnerbænken

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere