Ikonisk københavner-café taber sag: Nu skal navnet skiftes

Sø- og Handelsretten har fastslået, at Café Obelix på Vesterbro i København skal skifte navn og betale erstatning til fransk forlag.

Café Obelix i København skal have nyt navn, betale en erstatning på 600.000 kr., opgive sit internetdomæne og droppe sine sider på Facebook og Instagram, skriver Finans.

Det har Sø- og Handelsretten truffet en afgørelse om i en sag mellem selskabet bag Café Obelix og et fransk forlag, der ejer rettighederne til de verdenskendte tegneseriefigurer Asterix og Obelix.

Café Obelix har ligget på Vesterbros Torv siden 1993, og siden 2009 har caféen været drevet og ejet af INVESTERINGSSELSKABET AF 1. JULI 2008 ApS, som nu overvejer at anke sagen.

Har to måneder

Hvis selskabet vælger ikke at anke dommen, skal navneskiftet og de øvrige ændringer træde i kraft inden den 19. februar 2018

Inden for to uger skal selskabet samtidig betale 67.100 og 600.000 kr. i henholdsvis sagsomkostninger og erstatning til det franske forlag Albert René.

John Kahlke fra advokatfirmaet Koch/Christensen har repræsenteret Albert René i sagen, og han er tilfreds med dommen.

- Dommen taler jo for sig selv. Det er blevet fastslået, at min klients rettigheder skal respekteres, og at rettighederne er blevet krænket i dette tilfælde. Forlaget (Albert René, red.) har måttet se Obelix blive brugt til alt muligt, som figuren ikke har noget med at gøre, siger han til Finans.

Fik tilladelse i 1993

Ifølge selskabet bag Café Obelix havde den tidligere ejer af caféen i 1993 fået tilladelse af Gutenberghus Forlaget til at bruge Obelix-navnet og billeder af figuren.

Mens sagen har stået på, har selskabet krævet frifindelse fordi det franske forlag ifølge café-ejeren har udvist passivitet og først for et år siden gjorde opmærksom på krænkelsen af rettigheder, står der ifølge Finans i domsdokumentet.

- Min klient og jeg er nu ved at nærlæse dommen og vil derefter vurdere, om den skal ankes. Men det forventer jeg, at vi kommer til at gøre, siger advokat Gitte Løvgren Larsen fra Sirius Advokater, som har repræsenteret Café Obelix.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere