I aften markeres 80-årsdagen for Krystalnatten - men på Kultorvet

For 25. år i træk markeres årsdagen for Krystalnatten med et offentligt arrangement. Men i år foregår begivenheden et andet sted.

Hvert år den 9. november gennem de seneste 25 år har arrangementet "Aldrig mere en Krystalnat" været afholdt på Gammeltorv og Nytorv.

Arrangementet er en demonstration og ligger på årsdagen for Krystalnatten. Krystalnatten er navnet på den nat for 80 år siden, hvor nazister hærgede og brændte jødiske butikker og kirkegårde, og som siden skulle markere starten på en omfattende forfølgelse af jøder.

Formålet er, ifølge begivenheden på Facebook, at markere en klar modstand mod fremmedfjenskhed, racisme, diskrimination og forfølgelse.

Nyt forsamlingssted

I år foregår arrangementet dog ikke på Gammeltorv og Nytorv, som det plejer, men er i stedet blevet flyttet til Kultorvet.

Årsagen er, at den gamle plads i år er blevet booket til en anden demonstration - men under samme parole, nemlig "Aldrig mere en Krystalnat".

Det oprindelige "Aldrig mere en Krystalnat" er arrangeret af Krystalnatinitiativet, der oplyser, at den nye demonstration er lavet uden forudgående kontakt med Krystalnatinitiativet, hvorfor de har valgt at holde arrangementerne adskilt og flytte til Kultorvet.

Ifølge den venstreorienterede, antifascistiske researchgruppe Redox er det foreningen "For Frihed" der står bag det nye arrangement - det, som altså afholdes på pladsen for den oprindelige demonstration - hvilket også fremgår af For Friheds egen hjemmeside.

For Frihed beskriver sig selv som en forening der kæmper " imod islamisering og for ytringsfriheden".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere