Hybridbiler er ikke velkomne ved ladestanderne

Jimmy Jørgensen fra Østerbro har fået en parkeringsafgift fordi han ladede sin delvist eldrevne hybridbil på Københavns Kommunes parkeringspladser til elbiler.

02:33

1 af 2

Jimmy Jørgensens nye hybridbil er bare to måneder gammel, men han overvejer allerede at skifte den ud igen.

- Hvis jeg ikke kan lade den op, så er det jo en overvejelse, som jeg må gøre mig, for så er det jo billigere at købe en uden en elmotor.

Bilen er en såkaldt plugin-hybrid, hvor man kan vælge mellem at køre på benzin eller elektricitet.

Men da Jimmy Jørgensen parkerede på en parkeringsplads til elbiler for at lade bilens elmotor op, så kvitterede kommunen med en parkeringsafgift. Af bøden fremgik det, at hybridbilen ikke er typegodkendt som værende en elbil, selvom bilen indeholder en elmotor.

- Jeg synes, at det er absurd. Jeg bor på anden sal og jeg kan jo ikke kaste en ledning ud af min lejlighed - det vil kræve en parkeringsplads nedenfor, og så ville der også hænge et kabel. Så den eneste mulighed jeg har, er at bruge en offentlig mulighed, siger Jimmy Jørgensen.

Så han har klaget over bøden og informeret FDM om sagen.

- FDM så meget, meget gerne, at kommunen hurtigst muligt får revurderet den politik, de har og tillader, at plugin-hybridbiler selvfølgelig også må parkere og lade op på elbils-parkeringspladser, siger Torben Lund Kudsk, der er afdelingschef hos FDM.

I øjeblikket kører FDM en sag for en mand bosiddende i Malmø, som har fået en tilsvarende parkeringsafgift i København. Byretten gav manden medhold - på grund af skiltningen på stedet, som giver anledning til at tro, at alle elmotorer må oplades.

Københavns Kommune har nu kæret dommen til landsretten.

Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell vil ikke udtale sig om verserende sager, men Venstres Flemming Steen Munch er klar til at tage sagen op politisk.

- En bil, der kan tanke el, må vel være at betragte som en elbil, selvom den også kan køre på benzin, siger gruppeformanden, der også er medlem af miljø- og teknikudvalget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik