Hvert 5. par kæmper med barnløshed: Politiker fortæller nu sin historie

Omkring hvert 5. par herhjemme kæmper en hård kamp for at blive forældre. Det ved Mette Abildgaard alt om. Hun fortæller nu sin historie og opfordrer til, at andre gør det samme.

Ufrivillig barnløshed er ikke et fremmed fænomen for den konservative folketingspolitiker Mette Abildgaard. 

For hende og hendes mand kom storken ikke bare flyvende og dumpede en lækker, lille baby, som drømmen ellers var. Og efter et års hjemmearbejde uden rundkindet udbytte, valgte parret at søge professionel hjælp. 

I dag er Mette Abildgaard nybagt mor til den lille charmende Esther Marie, der er resultatet af fertilitetsbehandling. Men ventetiden har ikke været nem: 

- Det er en drøm om en familie, som man lige pludselig ikke ved, om nogensinde kommer til at kunne lade sig gøre. Og det tror jeg ville være mærkeligt, hvis det ikke påvirkede én, når man gik på arbejde og så videre. Så på den måde har det jo psykisk fyldt meget, fortæller Mette Abildgaard til TV 2 Lorry. 

quote Det er stadigvæk ret tabubelagt.

Mette Abildgaard

Undervejs i behandlingen delte hende og hendes mand kun udfordringerne med nogle få venner og familiemedlemmer. Men sådan skal det ikke være længere, og derfor delte hun sin historie i en blog hos TV 2.

- I virkeligheden er der mange flere, der går og kæmper med det her. Hvert 12. barn kommer til ved hjælp af fertilitetsbehandling, men det er ikke rigtigt noget, vi snakker om. Det er stadigvæk ret tabubelagt. Og jeg tror, vi skal være bedre til at støtte hinanden i den svære situation, som mange par står i: At det bare kan være svært at få børn, siger hun til TV 2 Lorry.

Undersøgelser viser, at 40 procent af de danske mænd har en dårlig eller rigtig dårlig sædkvalitet.

Og hvis man samtidig venter med at blive forældre, efter man runder de 30 år, bliver baby-udsigterne endnu mere dystre. 

- I første omgang har det for mig været vigtigt at få den personlige historie ud til de mennesker, der kæmper med det samme. Så må vi tage det politiske bagefter, når barslen er ovre, lyder det fra Mette Abildgaard, imens hun kigger forelsket ned på den nye arving. 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Rotter

Ryddede forside på anerkendt magasin: Forskere fra KU bag banebrydende nyt om pattedyrs hjerner

RS-virus

”Situationen er kritisk”: Syge børn med RS-virus deler afdeling med for tidligt fødte

20151214-202629-3-4000x2670ma

Ny plan lægger op til at afskaffe lynhjemsendelse efter fødsler i Region H

25_seconds

play84 millioner kroner: Sådan vil København lokke sundhedspersonale til at blive i faget


København


Forsiden lige nu

Se flere