Hverken S-tog eller tog-busser på to stationer denne sommer

To stationer får ikke erstattet togene med busser, når S-togene holder sig fra strækningen mellem Frederikssund og Valby under sommerens sporarbejde.

Til sommer er der ingen S-tog mellem Frederikssund og Valby, og på to af stationerne bliver de aflyste S-tog ikke erstattet af togbusser. Foto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix

De togbusser, der skal erstatte S-togene mellem Frederikssund og Valby fra 1. juni til og med 26. august på grund af sporarbejde, kører uden om stationerne Peter Bangs Vej og Langgade.

Læs også 60.000 rammes af sporarbejde - forsinkelser giver gratis rejser

De kører i stedet for direkte mellem stationerne Flintholm og Valby.

- Det er en fordel for langt de fleste af vores kunder. Normalt tager det 4-5 minutter at køre med S-tog mellem Flintholm og Valby. Med Togbus tager den samme tur 26 minutter gennem den tætte trafik omkring Peter Bangs Vej og Langgade, udtaler DSB’s informationschef, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse. 

Han tilføjer, at DSB’s erfaring fra sporarbejdet i påsken er, at der kun er ganske få kunder til togbusserne mellem Flintholm Station og Valby Station, fordi kunderne vælger et hurtigere alternativ.

De kunder, der normalt benytter de to stationer, kan i stedet tage til en af stationerne på den gule Linje F og skifte til en anden S-togslinje på Danshøj Station eller skifte til en togbus på enten Flintholm eller Valby Station.

Alternativer til Peter Bangs Vej og Langgade

Fra Peter Bangs Vej kan man tage bus 9A, der kører hvert 7-8. minut i dagtimerne, eller man kan gå eller cykle cirka én kilometer til Flintholm Station, hvor der går både S-tog, metro og togbusser, eller til Lindevang Station, hvor metroen kører fra.

Fra Langgade kan man tage bus 26, der kører hvert 10. minut, eller man kan gå eller cykle én kilometer til Valby Station, hvor regionaltoget, S-tog og bus 8A kører fra.

Hvis du gerne vil vide mere om sporarbejdet og togbusserne, kan du tjekke Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne, eller læse mere på www.dsb.dk/spor18.

Der kører ingen S-tog mellem Frederikssund og Valby (markeret med mørkeblåt) stort set hele sommeren. De to krydser markerer de stationer,  hvor der ikke bliver sa tog-busser ind i stedet for de aflyste S-tog. Foto: Illustration af DSB og krydser af TV 2 Lorry

Du kan se mere om sporarbejdet mellem Frederikssund og Valby i dette nyhedsindslag fra den 23. april

00:33 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik