Hver anden borger i Region Hovedstaden oplever nabokonflikt

Høj musik, larmende husdyr og børn der leger skaber nabokonflikter for mere end hver anden borger i Hovedstaden. Det er flere end i andre regioner, viser nye tal.

Støj, larm og hunde der gør skaber nabokonflikter.

For mere end hver anden borger i Region Hovedstaden passer ovenstående udsagn ind i den formel, der til sidst ender med nabokonflikter. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.

Mens det typisk er gøende hunde og larmende børn der bliver katalysator for over halvdelen af nabostridighederne i Region Hovedstaden, oplever hver tredje, at høj musik på et tidspunkt skaber en konflikt med naboen.

Og tallene for nabokonflikter er langt højere, end det gør sig gældende i resten af landets regioner. Til sammenligning er det blot hver tredje i Nordjylland og Syddanmark, der har haft problemer med de nærmeste naboer.

Så mange oplever nabokonflikter

- Naboskab kan bidrage med rigtig mange gode ting. Derfor er det bekymrende, at så mange har oplevet nabokonflikter. Jeg tror, det er vigtigt, at vi viser hensyn til hinanden. For det kan være med til at forhindre konflikterne i at opstå, siger koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring, Kim Rud-Petersen.

Vis hensyn og snak sammen

Når folk bor tæt, skal der ofte ikke så meget til, at der opstår uenigheder. 

Konflikter kan opstå ud af de mindste ting, som hvordan fælleshækken skal klipes, hvor sent der skal høres musik i opgangen, eller hvor længe børnene kan lege, mens de larmer.

Ifølge Gjensidige skal der ikke meget til at løse konflikterne, og derfor er netop det vigtigt at have fokus på.

- Det er vigtigt, at man tager konflikterne i opløbet, så de ikke får lov til at udvikle sig. Det bedste råd vi kan komme med, er, at man taler sammen om problemerne. Ofte kræver det ikke meget mere end en dialog, hvor man lytter på hinanden, for at få løst uenigheden, siger Kim Rud-Petersen og uddyber:

- Hvis det udvikler sig, og det er svært at komme til enighed, kan det altid være en god idé at tage kontakt til en professionel konfliktmægler, der kan få naboskabet på ret kurs. For naboskabet er en vigtig ting, der kan bidrage med meget mere positivt.

Der er også forskel på, hvilke årsager der ligger til grund for konflikterne, alt efter om man bor i lejlighed i hovedstaden eller i villa, parcel- eller rækkehus i Nordsjælland.

Foreksempel viser undersøgelsens tal, at hele 39 procent af beboerne i etageejendomme har oplevet, at høj musik har ført til nabokonflikter, mens tallet for husejerne kun ligger på 16 procent.

Omvendt bliver husejerne i højere grad irriteret af naboens husdyr. Her oplever hele 19 procent, at dyrene bliver årsag til nabokonflikter - hvilket er hele 10 procent højere end for lejlighedsbeboerne.

Gode råd til godt naboskab

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere