Hvem bliver radikal borgmester? Det bliver afgjort netop nu

Den radikale gruppe på Københavns Rådhus er lige nu samlet for at fordele posterne - herunder borgmesterposten.

De to radikale medlemmer af borgerrepræsentationen Tommy Petersen og Mette Annelie Rasumussen ankom til partiets konstitueringsmøde klokken fem her til eftermiddag. 

Ingen af de to ville fortælle TV 2 Lorry, om de er enige med Mia Nyegaard i, at hun skal være borgmester.   

- Vi forhandler ikke i pressen, sagde Tommy Petersen. 

Klar tale

Mia Nyegaard er til gengæld ikke bange for at melde klart ud. I en Facebookopdatering fra i går aftes skriver hun blandt andet:

"I morgen konstituerer gruppen sig, og når vi ved, hvad vi kan vælge imellem, melder jeg ud, hvilken borgmesterpost jeg vælger!"

Karen Melchoir, der er nyvalgt medlem af borgerrepræsentationen, støtter sin spidskandidat. 

- Der er overvejelse om, hvem vi har tillid til vil kunne varetage vores interesser bedst på rådhuset, og hvem der har erfaringen. For mig at se er det Mia Nyegaard, siger Karen Melchoir til TV 2 Lorry.

Tvivl om posten

På valgnatten fortalte en kilde højt placeret hos De Radikal vores journalister - og flere andre mediers journalister - at spørgsmålet om borgmesterposten stadig er åbent.

Kilden sagde, at ud over de personlige stemmer, vil det også være relevant at se på, hvilken borgmesterpost partiet vælger, og om en kandidat er særligt egnet til netop den post.

Men Mia Nyegaard mener altså tilsyneladende, at posten er hendes. 

Ingen forhandling i pressen 

Christoffer Røhl Andersen, som også er nyvalgt, vil tale med sin gruppe, inden han melder klart ud:

- Hvad folk har meldt ud på valgnatten og så videre, det må stå for egen regning. Jeg står her og siger nu, at jeg vil afvente, til vi har den samtale inde i gruppeværelset, og det er i virkeligheden der, jeg vil tage den diskussion, siger han.

Mia Nyegaard vil ikke udtale sig til TV 2 Lorry, før det konstituerende møde er overstået. Hun blev spidskadidat, da Anna Mee Allerslev trak sig efter en massiv mediestorm.

I første omgang fik Tommy Petersen, som var gruppeformand, borgmesterposten. Men da han blev fravalgt som spidskandidat, gik den post videre til Mia Nyegaard, og hun har altså tænkt sig at beholde den.

Karen Melchior lægger især vægt på, at Mia Nyegaard fik 4000 personlige stemmer, det er næsten dobbelt så mange som nummer to.

- Hun er vores spidskandidat, hun har fået de fleste personlige stemmer, for mig er det naturligt, at hun skal være vores borgmester, siger hun til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere