Husker du schæferhunden Thors redningsmand? Her er han i dag

For fire år siden reddede politimanden Lars den dødsdømte hund Thor. Han blev efterfølgende suspenderet fra sit job. I dag kører han taxi.

00:57

Video: TV 2 Lorry

Schæferhunden Thor var i vinteren 2012-2013 Danmarks mest omtalte hund. Hunden bed angiveligt i forskrækkelse en anden hund. Men biddet gik ifølge dyrlægen ind under 'skambid', og derfor stod Thor til at blive aflivet. 

Jeg vidste godt, at jeg ville miste mit job. Men jeg synes, det har været det værd.

Lars Bo Lomholt

Men dagen før den planlagte aflivning besluttede politimanden Lars Bo Lomholt at redde Thor. På sin fridag tog han ind på stationen, iførte han sig en kollegas jakke og tog en patruljevogn til internatet, hvor Thor befandt sig.

Herefter bragte han Thor til et hemmeligt sted. Aktionen kostede ham 60 dages betinget fængsel, og han mistede sit job som politiassistent. 

I dag kører Lars Bo Lomholt taxi i København. Det nye job opstod som et tilfælde. 

- Min vognmand er en af mine gode venner. Han spurgte, om jeg ikke havde lyst. Jeg tænkte, det var en god idé indtil jeg fandt ud af, hvad jeg skulle bruge resten af livet på, siger Lars Bo Lomholt til TV 2 Lorry. 

Læs også Politiassistent: Det var mig der hentede hunden Thor

Det var en længerevarende proces at blive godkendt som chauffør, men ifølge Lars Bo Lomholt besværet værd: 

- Jeg er jo kriminel ifølge kriminalregisteret, så jeg skulle godkendes. Men det er et fint job. Jeg kan godt lide at snakke med mennesker. Det er kontrasternes holdeplads, så det er interessant. Men det er nok ikke det, jeg skal resten af livet, siger han.

Lars Bo Lomholt startede som taxichauffør i marts 2016. Inden var han skolelærervikar, men har også arbejdet på et psykiatrisk bosted. 

Læs også Hundelufter advarer: "Sæt en karabinhage på din snor"

Hård tid

Selvom Lars Bo Lomholt blev hyldet landsdækkende som Thors redningsmand, så var tiden efter episoden ikke en dans på roser for Lars Bo Lomholt.

- Det var ikke nogen nem tid hverken personligt eller jobmæssigt.

Lars Bo Lomholt

- Det var ikke nogen nem tid hverken personligt eller jobmæssigt. Jeg havde været i politiet i 22 år. Det var en stor del af mit liv og min identitet. Så det var ikke uproblematisk at finde mig selv igen efter. 

Men selvom Lars Bo Lomholt medgiver, at han ikke havde tænkt alle konsekvenserne helt igennem inden aktionen, har han ikke fortrudt. 

- Jeg vidste godt, at jeg ville miste mit job. Men jeg synes, det har været det værd, siger han. 

Læs også Ejer af hvalpefabrik vaskede hunde i terpentin

Brudt loven adskillige gange

Siden episoden med Thor har Lars Bo Lomholt reddet flere danske hunde fra døden. Mange hundeejere, der var bange for at myndighederne skulle aflive deres hund, kontaktede nemlig Lars Bo Lomholt i tiden efter. 

- Jeg har brudt loven adskillige gange siden ved at køre ulovlige hunde ud af landet.

Lars Bo Lomholt

- Jeg har brudt loven adskillige gange siden ved at køre ulovlige hunde ud af landet, siger han. 

Den eneste plet på straffeattesten er dog ifølge ham selv blot den, han fik for at hente Thor. 

Hunden Thor blev aflivet i 2014 på grund af sygdom.

Læs også Hunde-demonstration: "Den lov skal bare laves om"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik