Husbåd sank til bunds: Nu er den trukket op fra vandet

Der skulle en stor flydekran og 10-15 mand til at få den 115 tons tunge husbåd op fra vandet. Husbåden er fremstillet delvis af beton.

Der skulle en stor flydekran og 10-15 mand til at få den 115 tons tunge husbåd op fra vandet. . Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Husbåden er fremstillet delvis af beton.

1 af 2

Den 115 tons tunge husbåd krævede en del kraft til for at blive trukket op fra vandet i dag. Intet mindre end en stor flydekran skulle til, før man kunne ane det sorte tag i vandskorpen.

Historien om den røde husbåd startede på en helt almindelig søndag.

Læs også Eksplosion på husbåd: Gik til bunds på fem minutter

Sank til bunds

Klokken 10.42 søndag formiddag fik Hovedstadens Beredskab en anmeldelse om,  at der var sket en eksplosion på en husbåd ved området ved Amerikakaj og Dampfærgevej 10.

Hovedstadens Beredskab frygtede, at mennesker var fanget om bord på husbåden. Det viste sig heldigvis, at sådan var det ikke.

Husbåden er fremstillet delvis af beton, og det var en frostsprængning i skroget, der fik den til at synke søndag formiddag - pludseligt og meget hurtigt. Mistanken om, at det skulle være en eksplosion, som var årsagen, holdt altså ikke vand. Heldigvis var ingen ombord.

Nu bliver den slæbt til Nordhavn, hvor husbåden skal undersøges. Der er mulighed for, at den kan repareres.

Se husbåden blive trukket op fra vandet her:

00:33 Luk video

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik